index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Svečano otvoren „Adriatic Gastro Show“

U „Spaladium Areni“ prigodnom je svečanošću danas otvoren 4. međunarodni festival gastronomije i turizma - „Adriatic Gastro Show“.

2018_02_07_gastro1.jpg Sajam koji na 200 izložbenih prostora okuplja preko 650 izlagača iz 17 zemalja svijeta, među kojima su neka od najpoznatijih imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma, uz  bogat popratni program otvorio je Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

„Posebno veseli da je u listopadu prošle godine Splitsko-dalmatinska županija bila prva u Hrvatskoj po broju gostiju. Ono što treba biti intencija je da turističku sezonu produžimo na cijelu godinu i tome može pridonijeti gastronomska ponuda. Zar može biti turizma bez gastro ponude? Svaki gost koji dolazi prvo pita za autohtonu gastronomiju. Ako to dobro povežemo s turizmom onda smo na dobrom putu cjelogodišnje sezone. Svim posjetiteljima i izlagačima zahvaljujem na dolasku, te im želim ugodan boravak u gradu Splitu“, kazao je župan Boban proglasivši festival gastronomije i turizma otvorenim.  Zamjenik gradonačelnik Nino Vela kazao je kako je „Adriatic Gastro Show“  značajan za daljnji razvoj turizma i poduzetništva. „Turizam je nesumnjivo jedan od glavnih pokretača hrvatskog gospodarstva, a gastronomija jedan od najjačih aduta hrvatskog turizma.  Statistika ostvarenih dolazaka i noćenja u grad Split za 2017. godinu pokazuje izvrsne rezultate od čak 29 posto povećanja u dolascima  i 25 posto povećanja u noćenjima turista u odnosu na godinu prije. Takav trend očekujemo i tijekom 2018. Također,  u 2017. ostvarili smo preko 2 milijuna noćenja i to je rezultat rada i truda svakog pojedinca koji radi  u našem turizmu.  2018_02_07_gastro2.jpgUvijek nastojimo financijski i organizacijski podržati ovaj sajam s obzirom na to da privlači veliki broj posjetitelja i izlagača iz cijele Hrvatske i inozemstva“, istaknuo je, među ostalim, zamjenik Vela zaželjevši svim izlagačima što više sklopljenih poslova. Pozdravnim prigodnim riječima pridružili su se za govornicom i direktor sajma Stipe Šamija, te direktorica Hrvatske gospodarske komore -Županijske komore SplitVesna Friedl. Važnost ovog prepoznatljivog  festivala za malo i srednje poduzetništvo, a posebno turizma, prepoznali su i pokroviteljstvom podržali predsjednica Kolinda  Grabar- Kitarović,  Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora, Županija splitsko-dalmatinska, Grad Split i Turistička zajednica grada Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba