index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Niti jednog trenutka nećemo zaboraviti ono što je naša obaveza, interes javnosti, zdravlje naših građana i naše djece

„Svi predstavnici stranaka našega grada jedinstveni su da ćemo odluke donositi kao što smo ih i dosad donosili, na osnovu stručnih, jasnih i transparentnih podataka, zato očekujemo ljude iz nacionalnog nastavnog zavoda za javno zdravstvo da vrate povjerenje u struku, jer to je ono što je glavni alat za donošenje političkih odluka“, ...

2018_02_06_karepovac1a.jpg ... rekao je gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara novinarima, nakon što je održao sastanak s predsjednikom Gradskog vijeća Jurom Šundovom, predsjednicima klubova vijećnika Petrom Škorićem, Marijanom Puljak, Antom Čikotićem, Goranom Koturom, Davorom Grčićem te vijećnicima Martinom Paukom, Tončijem Blaževićem, Goranom Kovačevićem i Antom Zoričićem, a nakon izjava ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije Jasne Ninčević.
„Ova generacija zagazila je korak koji će slomiti jedan gnojni čir koji je trovao ovaj grad. Ovo što danas smrdi, ne smrdi Karepovac mandata Andre Krsulovića Opare već pedeset godina nereda i nestruke. Mi smo odlučni to raščistiti, kao i puno toga što je naš grad opteretilo. To je odlučna, jasna, transparentna, čista i poštena politika, koja je slomila lošu politiku“ rekao je gradonačelnik.
Zahvalio je svima kolegama iz Gradskog vijeća i čelnicima svih klubova koje su građani Splita izabrali. „Obavili smo jedan kvalitetan sastanak i razgovarali o temi koja je danas uznemirila javnost. Zato smo kao odgovorni ljudi tu da poduzmemo sve što je u interesu građana. Razmijenili smo svoja mišljenja i usuglasili se da je najvažnije zdravlje građana. Moj zamjenik Nino Vela jutros me je izvijestio da se na Karepovcu ništa novo nije dogodilo što nije bilo i jučer. Dogodila se samo jedna vijest koja je uznemirila javnost, izgovorena od strane čelnice jednog stručnog tijela.
2018_02_06_karepovac1.jpgMi političari koji ne donosimo političke odluke u području struke donosimo političke odluke na osnovu mišljenja struke i upravo zbog toga zaključak svih nas je da ćemo zatražiti od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na nacionalnoj razini, Ministarstva okoliša i nadležnih inspekcija hitnu intervenciju, dolazak u Split i razjašnjavanje ovog pitanja kojeg je otvorila ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Upravo zbog toga kako bi i javnost i mi imali ponovnu vjeru u stručno vođenje“ rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara i nastavio kako su prilikom otvaranja radova 22. studenog prošle godine rekli kako je očekivano da će biti neugodnih mirisa te se zahvalio građanima na strpljenu i dosadašnjem povjerenju, zahvalio i što su vjerovali i što vjeruju da će se ponovno, naslanjajući se na stručne podloge i jasne i transparentne informacije odraditi ono što treba.
„Stisnuli smo gnojni čir, odradili smo svoj posao i vjerujte mi ćemo ga odlučno i završiti. Niti jednog trenutka nećemo zaboraviti ono što je naša obaveza, interes javnosti, zdravlje naših građana i naše djece“ naglasio je.
Na pitanja novinara, hoće li se radovi zaustaviti, odgovorio je kako će se odluka o tome donijeti nakon stručnog mišljenja relevantnih institucija, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, nadležnog ministarstva i inspekcija. Ponovio je kako je današnje stanje na gradilištu uobičajeno i po nijednom parametru se nije promijenilo u odnosu na dosad, samo se promijenio naslov u novinama, izjava osobe koja je u nekoliko navrata posljednjih mjeseci imala različita razmišljanja. „O tome neću debatirati, mi smo odgovorni političari koji se bavimo isključivo relevantnim podacima. A relevantne podatke u ovom trenutku nakon nepovjerenja u struku i izjave gospođe Ninčević, tražim od nacionalne razine i nadležnih ministarstava.“
Sva mjerenja ukazuju da nema nikakvih prekoračenja i da je zrak potpuno ispravan za ljudsko zdravlje, rekao je gradonačelnik te na pitanje jeli istup ravnateljice Ninčević politički motiviran budući da joj u narednim mjesecima ističe mandat, odgovorio potvrdno.
Na koncu se osvrnuo na svoje zdravstveno stanje, rekao kako se dobro osjeća, da ima sjajne liječnike i potporu obitelji, svoje supruge koja je njegov stup, da ima sjajne zamjenike, izvrstan tim i jedinstvo koje se i danas pokazalo, ljude koji mu daju potpunu mirnoću da se u suprotstavi svojoj životnoj borbi. „Odlučio sam danas doći ovdje i skupiti ove odgovorne ljude koji su izabrani od naših građana, kako bismo umirili upravo naše građane“ zaključio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba