index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Sjednica Vlade u Splitu uoči svetog Dujma, vertikala vlasti ključna za ostvarivanje budućih projekata

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa svojim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom te savjetnicima susreo se danas s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem u čijoj su pratnji bili potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar uprave Lovro Kuščević.

2017_01_12_DOlazak_Premijera_03.jpg Sastanku je nazočio i župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban. 
Gradonačelnik je rekao kako je upravo vertikala vlasti omogućila rješavanje velikih poslova u prvih šest mjeseci njegovog mandata, što se najbolje vidi na primjeru Žnjana i sanacije odlagališta Karepovac te je zatražio potporu u daljnjim projektima. 
Dogovoreno je da se na sjednici Vlade Republike Hrvatske koja će se pred blagdan svetog Dujma održati u Splitu naglasak stavi na iskorak grada prema razvoju i otvaranju nekih novih poslovnih paradigmi koje se ne vežu samo za turizam. Ključna priča svakako je razrješavanje devetogodišnje loše priče oko Spaladium arene i stvaranje uvjeta za preseljenje gradske administracije, ali i drugih državnih tijela koja djeluju u iznajmljenim i komercijalno 2017_01_12_DOlazak_Premijera_02.jpgatraktivnim prostorima u buduće poslovne prostore na tom dijelu grada. Razgovarali su i o budućem Tehnološkom parku Dračevac koji će postati gospodarska zona grada Splita i uže regije, ali i o skorim izmjenama i dopunama prostornih dokumenata za koje će biti iznimno važna suradnja s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja. 
Gradonačelnik Krstulović Opara naglasio je kako želi ubrzati procese koji su bili spori i iskoračiti prema razvoju i otključavanju grada te još jednom zatražio podršku i suradnju u Vladi Republike Hrvatske.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba