index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinacmain_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Gradu Splitu neophodna Poliklinika za zaštitu djece

Predstavnici Grada i Županije na čelu sa zamjenikom župana Lukom Brčićem ...

2009_11_17_Sastanak.jpg... i uz nadležne službe zdravstvene struke održali su u zgradi Banovine radni sastanak na kojem su  raspravljali o potrebi veće skrbi djece sa psihološkim problemima.

Na taj problem ukazala je Mila Jelavić, dječja pravobraniteljica koja je istakla da, uslijed nedostatka adekvatne brige za tu populaciju na ovim prostorima, znatan dio djece zajedno s roditeljima stručnu medicinsku pomoć traži u zagrebačkoj klinici za zaštitu djece.

Prema riječima dr. Silvane Krnić, dječje psihijatrice iz Poliklinikeza rehabilitaciju u Splitu, oko tri tisuće djece tijekom godine zatraži stručnu pomoć psihijatra, a njima se pored nje, bave dijelom i psihijatri u KBC-u, kojima to nije primarni posao. Svi sudionici radnog skupa izrazili su spremnost da se pitanje skrbi o djeci riješi na što bolji način te su se stručnjaci iz splitske Poliklinike za rehabilitaciju obvezali ponuditi kadrovsko,  prostorno i financijsko rješenje o kojem će kao mogući osnivači takve poliklinike odlučivati vijećnici gradske i županijske skupštine.

Domaćin  u ime Grada Splita ovog radnog skupa bila je Romana Škrabić, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama, koja je istaknula spremnost gradskih vlasti da se uhvate u koštac s ovim problemom.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba