index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

22. prosinca 2017.  -  Na Karepovcu pauza do 8. siječnja

Kako je i najavio gradonačelnik Andro Krstulović Opara prošli tjedan, danas će se radi blagdana i školskih praznika zaustaviti radovi na sanaciji odlagališta Karepovac.

2017_12_14_Karepovac A.jpg Tako će se izbjeći eventualne neugodnosti stanovnicima Splita i okolnih mjesta, posebno najbližim susjedima odlagališta i omogućiti ugodniji uvjeti za odmor i proslavu nadolazećih blagdana.

U prvih mjesec dana radova prebačena je velika količina komunalnog otpada s istočne strane, odnosno s područja buduće kasete, na krovni dio deponije. Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima i velikom broju bagera i damper kamiona urađeno je više od planiranog.

Sanacija se nastavlja 8. siječnja 2018. godine, po završetku školskih praznika te će se punim intenzitetom raditi do početka turističke sezone.
Nastavni zavod za javno zdravstvo na mjernoj postaji smještenoj na području gradskog kotara Kamen s južne strane Karepovca, kontinuirano mjeri kvalitetu zraka, odnosno mjerenje sumporvodika i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala. Te su vrijednosti dostupne na internetskoj stranici http://www.zrak-zavod-split.info/web/index.php. 2017_12_14_Karepovac C.jpgTakođer su i izvođači na samom gradilištu mjerili vrijednosti plinova i niti u jednom trenutku od početka sanacije nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom o razinama onečišćujućih tvari u zraku.

Za vrijeme mirovanja gradilišta kompletirat će se uređaji za mjerenje plinova koje će biti potrebno mjeriti u različitim fazama projekta. U ovoj fazi nije nužno mjeriti sve, jer u komunalnom otpadu koji se trenutno premješta ne postoje svi po Projektu traženi plinovi.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba