index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Usvojena Strategija razvoja urbane aglomeracije Split

U nastavku 5. sjednice splitskog Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno usvojili Strategiju  razvoja urbane aglomeracije Split.

2017_12_12_Sjednica GV A.jpg Prethodno je rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović iznio kratku povijest izrade Strategije koja je bila preduvjet za povlačenje sredstava u iznosu od 62 milijuna eura iz EU fondova kroz ITU mehanizme. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara dodao je kako je na dokumentu radilo 850 djelatnika iz javnog, privatnog i civilnog sektora.

“Budimo ponosni na ovaj dokument. Ovo je sjajan primjer što može sinergija Sveučilišta i Grada Splita. Hvala i prethodnoj gradskoj administraciji na poduzetim radnjama“, kazao je gradonačelnik.

2017_12_12_Sjednica GV B.jpgJednoglasno je usvojena i Odluka o financiranju nabave devet rabljenih gradskih zglobnih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz putnika na području grada Splita, a u ukupnom predviđenom iznosu od 18.203.784 kuna za razdoblje od 2018. do 2023. godine. Vijećnici su izglasali Odluku o provođenju postupka stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja za sadržaje Medicinskog fakulteta na području Križina, te Odluku o izradi Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja kampusa Sveučilišta. Tvrtka „Split parking“ d.o.o. dobila je ovlaštenje za poduzimanje radnji na izradi projekata izgradnje javnih parkirališta (javnih garaža) na području Grada Splita. Vijećnici su dodijelili dozvole za obavljanje autotaksi prijevoza na području Grada, koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova, potom za poslove pražnjenja i odvoza otpadnih voda, te koncesije iz komunalnih i vodnih djelatnosti za 2018. godinu. 2017_12_12_Sjednica GV C.jpgGradsko vijeće je odobrilo Odluku o priznavanju kapitalnih investicijskih ulaganja u gradski stadion „Poljud“ u vrijednosti od 9.885.689,48 kuna, a koja su izvršena od strane HNK „Hajduk“ u razdoblju od 2009. do travnja 2017. Također, savjetnik gradonačelnika Dragan Brtan informirao je vijećnike o Odluci Vlade s kojom se na Grad Split prenosi 9,82 posto državnog udjela čime se povećava udio Grada na 65,92 posto vlasništva u „Hajduku“. Dogovoreno je da se uskoro održi nova sjednica Gradskog vijeća s jednom točkom dnevnog reda na kojoj bi se prezentirali pripremljeni pravno-tehnički materijali  i zaključak o prijenosu dionica. Što se tiče KK "Split“, Grad je preuzeo obvezu u razdoblju od 2016. do 2019. svake godine uloži u klub 4,2 milijuna kuna. Usvojene su i mjere  zaštite od požara na otvorenom prostoru Park-šume Marjan i Akcijski plan energetske učinkovitosti Grada Splita za razdoblje 2017.-2019.

2017_12_12_Vijeće ruke.jpgPrihvaćene su smjernice  za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Grada Splita za razdoblje od 2018. do 2022., te program rada i financijskog plana Vatrogasne zajednice Grada Splita za 2018.  Vijećnici su dali suglasnost i na program rada Savjeta mladih Grada Splita za slijedeću godinu. U dijelu sjednice koji se odnosio na imenovanja u kulturnim ustanova, razrješenja kazališnih vijeća i imenovanja novih članova,  izglasane su sve točke.
MOST je povukao Prijedlog zaključka o zauzimanju stava kojim se Gradsko vijeće Grada Splita protivi predloženim izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.
Otvorena je 6. sjednica Gradskog vijeća s jednom točkom dnevnog reda na kojoj su prezentirani pripremljeni pravno-tehnički materijali  i zaključak o prijenosu dionica „Hajduka“ na Grad Split. Zaključak o prijenosu dionica vijećnici su jednoglasno prihvatili.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba