index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Potpisan ugovor o održavanju Europskog rukometnog prvenstva u Splitu

U velikoj vijećnici Gradske uprave danas je potpisan ugovor između Grada Splita i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) o održavanju Europskog rukometnog prvenstva u Splitu. Ugovor o domaćinstvu potpisali su gradonačelnik Andro Krstulović Opara i glavni tajnik HRS-a Damir Poljak.

2017_11_30_hrs1.jpg „Split će 12. siječnja 2018. godine biti mjesto gdje će se otvoriti Europsko rukometno prvenstvo. Danas je potpisan i ugovor između tvrtke „Sportski grad TPN“ i HRS-a o korištenju dvorane čime završava jedan važan segment priprema za veliki sportski događaj. U promotivne aktivnosti prvenstva uključit će se i splitska Turistička zajednica na način da smo produžili vrijeme trajanja Adventa i Božićnog sajma čije će se aktivnosti protegnuti tijekom trajanja rukometnog prvenstva. Želimo da se gosti što bolje osjećaju u Splitu i izvan rukometnog borilišta na kojem će, siguran sam, naši igrači ostvariti najbolje rezultate“, kazao je splitski gradonačelnik. Potpisanim ugovorom o domaćinstvu rukometnog prvenstva Grad Split se obvezao na ime promotivnih aktivnosti HRS-u isplatiti milijun i 250 tisuća kuna s PDV-om. Drugi dio ugovora, nastavio je Krstulović Opara, definira odnos Grada i „Spaladium arene“ pri čemu će Grad osigurati 450 tisuća kuna za najam dvorane, plus tzv. “varijabilni dio“ od najviše 400 tisuća kuna koji će naknadno biti određen sukladno potrošnji energenata i drugih pratećih segmenta nužnih za normalno funkcioniranje dvorane. Gradonačelnik je dodao da je Grad Split, sukladno zaključku komisije Europske rukometne federacije, obvezan dovesti u red okoliš istočne strane Arene koji nije u reprezentativnom stanju pa će taj dio objekta biti prekriven sponzorskim reklamama.
Glavni tajnik HRS-a Damir Poljak zahvalio se gradonačelniku i njegovim suradnicima na potpisanom ugovoru.
2017_11_30_hrs2.jpg„Bolje da smo malo duže pregovarali kako ne bi bilo nekakvih repova. Želimo da se ponovi ona fantastična atmosfera iz 2009. godine kada smo se na Svjetskom rukometnom prvenstvu svi ugodno osjećali i gdje je fantastična publika bila dodatni igrač i nosila našu reprezentaciju“, kazao je glavni tajnik HRS-a. Silvio Njirić, direktor Prvenstva istaknuo je kako su sve ulaznice za utakmicu Hrvatska-Srbija prodane, a pri kraju je i prodaja karata za utakmice Hrvatska-Švedska, te Hrvatska-Island. Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac je rekao kako se splitski gradonačelnik pokazao „vrlo tvrdim pregovaračem“ istaknuvši pri tome kako je Split, u odnosu na druge hrvatske gradove sudionike ovog sportskog natjecanja, dobio najpovoljniji ugovor.
„Sretni smo što su se pregovori okončali. Potreban je maksimalan angažman oko tehničke pripreme „Spaladium arene“ za veliki sportski događaj koji slijedi“, istaknuo je Gobac informiravši predstavnike medija kako će se na tjednoj bazi obavljati pregledi funkcionalnosti dvorane i njezinih tehničkih sustava.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba