index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita

Danas je u velikoj vijećnici Gradske uprave održana 6. sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita. Male „parlamentarce“, predstavnike 28 splitskih osnovnih škola, pozdravila je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović pohvalivši njihov dosadašnji rad.

2017_11_23_djecje-gv.jpg „Vaš trud vrijedan je svake pažnje. Dječje gradsko vijeće pokazalo se kao vrijedan i plemenit projekt. Vrlo je važno da naš grad uživa lijepu titulu „Grada prijatelja djece“. Budite kreativni, promišljajte i promatrajte svijet oko sebe. Za sve vaše ideje i prijedloge kako poboljšati naš grad stojim vam na raspolaganju. Vi ste budućnosti i Split kakav svi želimo da bude“, kazala je Hrgović. U razgovoru sa zamjenicom gradonačelnika dječji vijećnici istaknuli su nedostatak parkirališnih mjesta i pješačkih prijelaza kao goruće probleme u svojim kvartovima. Zamjenica gradonačelnika obećala je pomoć nadležnih gradskih službi u rješavanju navedenih problema.
Viša savjetnica gradonačelnika za obrazovanje i predsjednica Koordinacijskog odbora akcije „Grad Split – prijatelj djece“ Anđelka Visković informirala je o održanim aktivnostima na državnom godišnjem savjetovanju za koordinatore akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“, o dodijeljenoj Povelji2017_11_23_djecje-gv2.jpg Gradu Splitu za uspješno provedenu akciju „Bi-PI-TRI: Budi pokretač, budi poduzetnik, budi pobjednik“, te je iznijela detalje novog projekta Dječjeg gradskog vijeća koji nosi naziv „Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost“. „To je projekt u kojem će dječji vijećnici Gradskoj upravi prenijeti probleme koje imaju u svom kvartu, ulici ili školskom okolišu. Na sjednice Dječjeg gradskog vijeća pozivat ćemo nadležne koji mogu rješavati probleme na koje ukažemo. Do sada su djeca uglavnom isticala prometne poteškoće na koje nailaze na putu do svojih škola. Djeca su pokazala da kreativno i aktivno promišljaju o svojim sredinama“, navela je savjetnica Visković dodavši da su danas izabrani članovi radnih skupina za projekt „Splitski dječji proračun“ kako bi se, između ostalog, dječje vijećnike upoznalo s pojmovima kao što su rashodi, prihodi, stalne i promjenjive stavke dječjeg proračuna. Također, za novog predsjednika Dječjeg gradskog vijeća izabran je Antonio Šimundža  iz OŠ „Špinut“, a za potpredsjednice izabrane su Dorotea Filipović iz OŠ „Visoka“ i Marijeta Jurić iz OŠ „Manuš“.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba