index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Poziv na edukaciju za udruge za zaštitu potrošača

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, nositelj područja zaštite prava potrošača u Republici Hrvatskoj, započinje sa Ciklusom stručnih edukacija namijenjenih udrugama za zaštitu potrošača Republike Hrvatske.

2014_03_15_Banovina_01.jpg Prvi ciklus stručnih edukacija Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, zajedno sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvom pravosuđa, Ministarstvom financija, Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Hrvatskom narodnom bankom održat će se 23. studenoga 2017. godine u kino dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta s početkom u 9.00 sati. 
Na stručnoj edukaciji će se izlagati o: odredbama Zakona o zaštiti potrošača (učestale pritužbe potrošača), primjeni Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova u praksi; nepoštena poslovna praksa trgovaca (najčešća ponašanja trgovaca na tržištu); odgovornost za materijalne nedostatke stvari i jamstvo za ispravnost prodane stvari; financijska pismenost u RH, zaštita korisnika usluga kreditnih institucija; informacije o hrani (opće i nutritivno označavanje hrane); primjena Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom te o financiranju projekata i programa udruga za zaštitu potrošača iz javnih izvora.  

Detaljan program edukacije objavljen je web stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta:  https://www.mingo.hr/page/poziv-na-edukaciju-za-udruge-za-zastitu-potrosaca-u-rh-23-11-2107-zagreb-1 te web stranicama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske https://udruge.gov.hr/vijesti/poziv-na-edukaciju-za-udruge-za-zastitu-potrosaca/4261
Pozivamo sve udruge za zaštitu potrošača na području Republike Hrvatske da prisustvuju stručnoj edukaciji i registriraju se (ime i prezime, naziv udruge) na mail: prava.potrosaca@mingo.hr najkasnije do 20. studenoga 2017.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba