index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović primila izaslanstvo Općine Lovas

Povodom večerašnje projekcije dokumentarnog filma „Krvava berba grožđa“ u splitskom kinu Karaman zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović primila je zamjenika načelnice općine Lovas Ivana Mujića, protagonistu filma Željka Cirbu i producenta Antuna Ivankovića.

2017_11_15_Delegacija_Lovasa_01.jpg Riječ je o filmu redatelja Silvija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića koji prikazuje stravična događanja i zvjerske zločine velikosrpskog agresora nad Lovaščanima počinjene tijekom 1991. godine.
„Nadam se da ćete ovim filmom našim sugrađanima moći približiti žrtvu stradalnika. Koliko mi je drago zbog splitske projekcije, toliko mi je i teško, jer znam da ćemo kroz film ponovo proživljavati teške trenutke“, kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović.
„Ovaj je film prigoda da se prikaže istina o Domovinskom ratu i da se jasno zna tko je žrtva, a tko agresor“, naveo je Ivan Mujić, zamjenik načelnice Lovasa, općine koja je nakon Ovčare najveća masovna grobnica. Danas, 26 godina nakon zločina, Lovas je općina s tisuću stanovnika, a prije rata u njemu je živjelo tisuću i osamsto ljudi, rekao je protagonist dokumentarnog filma i prvi poslijeratni načelnik Općine Lovas, Željko Cibra. Puno ih je ubijeno i raseljeno, a stanovništvo se suočavalo s poplavama i s migrantima. Preko te male općine koja se nalazi na granici sa Srbijom, prošlo je 500000 migranata i oni još uvijek dolaze. Prijemu su nazočili i predsjednik Hrvatskog časničkog zbora grada Splita, Zoran Buzdovačić u ime organizatora i producent splitske projekcije, Dražen Nikolić.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba