index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Otvoren „Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju“

"Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju", tradicionalna manifestacija koja svojim sadržajem njeguje sjećanja na njihovu žrtvu i ulogu tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu, otvorena je sinoć u Splitu.

2017_11_13_Vukovar.jpg Tijekom ovogodišnje manifestacije, koja se u organizaciji Udruge Benedikt održava šestu godinu za redom, do 20. studenoga programi će se održavati u  Splitu i u još 10 gradova i općina: Vukovaru, Škabrnji, Šibeniku, Dubrovniku, Kaštelima, Solinu, Metkoviću, Makarskoj, Sinju i Imotskom.
Župan splitsko-dalmatinski i izaslanik pokroviteljice manifestacije, predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, Blaženko Boban istaknuo je njenu važnost  zbog isticanja uloge koju su Vukovar i Škabrnja imali u Domovinskom ratu.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara ocijenio je kako su neke skupine pokušale stvoriti "paralelnu povijest" o Domovinskom ratu.
"Dok su se branitelji borili za stvaranje Republike Hrvatske neki drugi koji to nisu radili, osnivali su udruge-nevladine organizacije i počeli su nam tumačiti što je demokracija i Domovinski rat. I dok smo se mi osvijestili stvorila se neka druga paralelna povijest," rekao je Krstulović Opara.
No, kako je istaknuo, mladi naraštaj u Splitu, koji su bili djeca za vrijeme Domovinskog rata, osnovali su Udrugu Benedikt koja okuplja još 16 udruga koje njeguju istinu o Domovinskom ratu, što daje novo svjetlo na našu povijest.

"Angažman Udruge Benedikt organiziranju 'Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju', iznimno je važan za našu budućnost," rekao je splitski gradonačelnik, Krstulović Opara.

Posebice je naglasio doprinos istini o Domovinskom ratu predsjednika te udruge Vide Popovića. Predstavnik Koordinacije braniteljskih udruga Splitsko-dalmatinske županije, Zoran Buzdovačić je naglasio kako su Vukovar i Škabrnja ne samo gradovi heroji, nego i "gradovi heroja".

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba