index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Otvorena Konvencija o društvenom poduzetništvu hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata

U splitskom hotelu „President“ jutros  je otvorena Konvencija o društvenom poduzetništvu hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata na kojoj su predstavljene pojedinosti projekta vrijednog više od dva milijuna kuna.

2017_11_13_učinkoviti_lj_potencijal_01.jpg Konvencija se održava u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja koje provodi EU projekt „Promicanje društvenog poduzetništva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, organizacija civilnog društva i zadruga braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata“.

Kako je uvodno istaknuo Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, naglasak Konvencije je na povezivanju tržišta rada i potencijala društvenog poduzetništva branitelja i braniteljskih zadruga.

„Konvencija o društvenom poduzetništvu prilika je za jačanje kapaciteta branitelja za pokretanje poduzetničkog pothvata. U ovom procesu važno je raspraviti o predstojećim projektnim aktivnostima i izložiti sve mogućnosti uključivanja branitelja u provedbu. Želimo olakšati braniteljima pristup zapošljavanju te poboljšati njihovu socijalnu uključenost“, kazao je Bogdan.

2017_11_13_učinkoviti_lj_potencijal_02.jpgIspred Grada Splita okupljene je branitelje i uzvanike pozdravila zamjenica gradonačelnika, Jelena Hrgović koja je izrazila zadovoljstvo što se skup u cilju razvoja društvenog poduzetništva hrvatskih branitelja održava u Splitu.
„Vjerujem da će ova Konvencija dati zamah u leđa svim vrijednim braniteljskim zadrugama i udrugama koje žele pristup tržištu rada. Važno je informirati se o društvenom poduzetništvu, kao i mogućnostima poslovanja društvenih poduzeća, te jačati kapacitete za pokretanje poduzetničkog pothvata. Društveno poduzetništvo ima veliku važnost, posebno za zapošljavanje ranjivih skupina u koje spadaju hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata“, istaknula je zamjenica splitskog gradonačelnika. Uzvanicima se obratio i župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban kazavši kako odgovorni na visokim državnim dužnostima moraju braniteljima snažnije otvoriti tržište rada, ali i tržište proizvoda.

2017_11_13_učinkoviti_lj_potencijal_06.jpgDržavna tajnica Ministarstva hrvatskih branitelja Nevenka Benić istaknula je kako je Ministarstvo prepoznalo da se razvojem društvenog poduzetništva branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz rad zadruga i udruga može olakšati njihov pristup tržištu rada koji je otežan uslijed nekih objektivnih okolnosti, ali i, kako je istaknula, predrasuda poslodavaca.

„Udruge i zadruge nastale su vašim samoorganiziranjem, kako biste pomogli jedni drugima u prevladavanju egzistencijalnih i psihosocijalnih problema. No, prerasle su tu ulogu te danas ne služe samo svojim članovima, već generiraju opću društvenu korist“, naglasila je državna tajnica.
Ukupna financijska alokacija projekta predstavljenog danas u Splitu iznosi 2.132.439,98 kuna, od čega se 1.812.573,98 kuna sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba