Zamjenica gradonačelnika, Jelena Hrgović sudjelovala na 15. godišnjoj skupštini Strasburškog kluba

Od 8. do 10. studenog zamjenica gradonačelnika, Jelena Hrgović je sudjelovala na 15. godišnjoj skupštini Strasburškog kluba i na Svjetskom forumu za demokraciju koji se održao u sjedištu Vijeća Europe u Strasbourgu.

2017_11_10_Strasbourg_A.jpg Glavna tema Svjetskog foruma za demokraciju je bila populizam i njegov utjecaj na politiku, a na Godišnjoj skupštini Straburškog kluba migrantska kriza, njezin utjecaj na gradove i načini rješavanja problema koje ona donosi. Velika pažnja je posvećena i asimilaciji izbjeglica te pitanju migracije mladih u velike gradove u potrazi za boljim uvjetima života, što rezultira dugoročnom depopulacijom.

Tijekom 15. godišnje skupštine obrađene su i teme zelene energije, aktivnog građanstva, kulture mira, ljudskih prava i integracije Roma u društvo, a u njenom radu sudjelovali su predstavnici 31 grada, člana Strasburškog kluba iz 18 zemalja među kojima su uz Split bili Atena, Yerevan, Ploesti, Braga, Trikala, Strasbourg, Talin, Baku i drugi.

Tijekom boravka u Strasbourgu zamjenica Hrgović se susrela s gradonačelnikom Strasbourga Rolandom Riesom i njegovom zamjenicom Nawel Rafik-Elmrini.

 
 
Posljednja izmjena: 16.11.2017