Započela ovogodišnja konferencija Strasburškog kluba

„Uloga političkih stranaka i medija u  kontekstu rastućeg populizma“ glavna je tema 15. godišnje konferencije Strasburškog kluba, kojemu na poziv gradonačelnika Starsbouga, Rolanda Reisa, u ime Grada Splita nazoči zamjenica gradonačelnika, Jelena Hrgović.

2017_11_08_Strasbourg_B.jpg Ovogodišnji sastanak europskih gradova, članova Kluba, započeo je danas s radom, a na trodnevnom okupljanju raspravljat će o temama kao što su integracija izbjeglica, sudjelovanje građana u odlučivanju te o pridonošenju europskih gradova Klimatskom sporazumu iz Pariza.

Strasburški klub (Le Club de Strasbourg) osnovan je 2003. godine i predstavlja mrežu glavnih gradova i metropola desetak zemalja koje su se pridružile Europskoj uniji 2004. godine, te Hrvatske, Rumunjske i Bugarske. Cilj ove grupe je prije svega poticanje razmjene iskustava, otvaranje tema zajedničkih europskim gradovima te podupiranje institucija lokalne uprave i samouprave kako bi uzele u obzir zajednički ulog u razvoju velikih aglomeracija EU.

Trenutačno je šezdeset i jedan grad dio Starsburškog kluba, a Grad Split je postao član 2006. godine kada je Deklaraciju o pristupanju potpisao tadašnji gradonačelnik Zvonimir Puljić.

 
 
Posljednja izmjena: 15.11.2017