index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Započela ovogodišnja konferencija Strasburškog kluba

„Uloga političkih stranaka i medija u  kontekstu rastućeg populizma“ glavna je tema 15. godišnje konferencije Strasburškog kluba, kojemu na poziv gradonačelnika Starsbouga, Rolanda Reisa, u ime Grada Splita nazoči zamjenica gradonačelnika, Jelena Hrgović.

2017_11_08_Strasbourg_B.jpg Ovogodišnji sastanak europskih gradova, članova Kluba, započeo je danas s radom, a na trodnevnom okupljanju raspravljat će o temama kao što su integracija izbjeglica, sudjelovanje građana u odlučivanju te o pridonošenju europskih gradova Klimatskom sporazumu iz Pariza.

Strasburški klub (Le Club de Strasbourg) osnovan je 2003. godine i predstavlja mrežu glavnih gradova i metropola desetak zemalja koje su se pridružile Europskoj uniji 2004. godine, te Hrvatske, Rumunjske i Bugarske. Cilj ove grupe je prije svega poticanje razmjene iskustava, otvaranje tema zajedničkih europskim gradovima te podupiranje institucija lokalne uprave i samouprave kako bi uzele u obzir zajednički ulog u razvoju velikih aglomeracija EU.

Trenutačno je šezdeset i jedan grad dio Starsburškog kluba, a Grad Split je postao član 2006. godine kada je Deklaraciju o pristupanju potpisao tadašnji gradonačelnik Zvonimir Puljić.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba