index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.































main_galerija
Split - Riva /2/

Belgijski veleposlanik u nastupnom posjetu kod splitskog gradonačelnika

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u nastupnom posjetu veleposlanika Kraljevine Belgije, Philippea Benoita, u čijoj je pratnji bio gospodarski i trgovački ataše regije Bruxelles-Kapital, Antonio Garcia Postigo.

2017_11_06_Veleposlanik_Belgije_C.jpg „Uočili smo velike gospodarske potencijale u Splitu, a koje želimo realizirati na obostrano zadovoljstvo. Namjera nam je u Splitu otvoriti počasni konzulat ne samo za turiste i naše državljane nego i zbog buduće gospodarske suradnje. Inače, Split sam kao turist prvi put posjetio još 2002. godine“, kazao je veleposlanik Benoit napomenuvši kako na području Dalmacije živi 130 belgijskih državljana, te da iz godine u godine raste broj dolazaka belgijskih turista u Dalmaciju. Gradonačelnik i veleposlanik razgovarali su mogućnostima suradnje Splita i Belgije na području gospodarstva, kulture  i sporta pri čemu je istaknuto i nekoliko splitskih nogometaša koji su godinama igrali u belgijskoj nogometnoj ligi. Split je šampion hrvatskog turizma, konstatirao je gradonačelnik Krstulović Opara u razgovoru, ali i naveo kako drugi grad po veličini u Hrvatskoj ne može svoju budućnost temeljiti samo na turizmu.

2017_11_06_Veleposlanik_Belgije_B.jpg„Želimo snažno razvijati naše Sveučilište i IT tehnologije. Tu su mogućnosti doista velike. Što se tiče mene osobno i moje gradske administracije, naša su vrata otvorena za belgijske investicije i gospodarsku suradnju“ kazao je dodavši kako je Split snažno gospodarski naslonjen na južni dio susjedne Bosne i Hercegovine.

Veleposlanik Benoit upisao se u Spomen knjigu Grada Splita, a gradonačelnik Krstulović Opara uvaženom je gostu za trajnu uspomenu poklonio Grb Grada Splita i monografiju o Dioklecijanovoj palači. Belgijski veleposlanik predao je vjerodajnice predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović u rujnu 2015. godine.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba