index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Split dobio 270.000 eura za lakši pristup staroj gradskoj jezgri teže pokretljivim osobama

Grad Split je EU projektom „USEFALL“ dobio 270.000 € bespovratnih sredstava kojima teže pokretljivim osobama planira poboljšati pristup frekventnim lokacijama unutar Dioklecijanove palače, a predviđeno je sljedeće:

2014_04_10_Split_D.jpg - Postavljanje lifta u Zlatnim vratima, lift/platforma na istočnom ulazu u povijesnu jezgru (kod Srebrenih vrata Dioklecijanove palače), te kosi lift i rampa na zapadnom ulazu u povijesnu jezgru (unutar dva prolaza s Trga Republike (Prokurative)) prema susjednim ulicama
- Izrada mape s informacijama o dostupnosti kulturnih objekata osobama s invaliditetom
- Organiziranje radionica za turističke vodiče, predstavnike udruga, kulturnih ustanova kako bi ih se informiralo o postojanju prethodno spomenute mape
- Izrada videa o gradu Splitu (području projektnih aktivnosti), koji će bit sastavni dio zajedničkog filma na razini projekta

Projekt će trajati 18 mjeseci, a provodit će se zajedno s partnerima iz Italije i Hrvatske, Comune di Ravenna, Fondazione Aquileia, Venetian heritage cluster i Grad Poreč.

Grad Split se u svibnju 2017. godine prijavio na  Program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska, natječaj „Standard +”, sa projektom USEFALL, UNESCO Site Experience For All, koji je odlukom Upravljačkog odbora Programa 31. Listopada 2017. godine odobren za sufinanciranje.
Opći cilj programa je povećanje prosperiteta obalnog područja i razvoj potencijala „plavog rasta” kroz poticanje izgradnje partnerstva između prekograničnih organizacija i subjekata koji graniče uz jadransku obalu, aktivirajući niz inicijativa koje mogu paralelno potaknuti gospodarstvo i zaštitu okoliša jadranskog bazena. To će se postići kroz suradnju između talijanskih i hrvatskih partnera, kako bi se poboljšale sinergijske aktivnosti između dviju zemalja, razvoj nove kulture koja uključuje ukupno 12,5 milijuna stanovnika koji žive u programskom području.
Važno je napomenuti da je Gradu Splitu  ovaj projekt nastavak realiziranog EU projekta „EX.PO.AUS“ provedenog u okviru IPA Adriatic programa prekogranične suradnje.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba