Župan Boban primio laureate Dana hrvatskog turizma

Dobitnike priznanja na Danima hrvatskog turizma s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je primio župan Blaženko Boban uputivši im čestitke i zahvalu na promociji dalmatinskog i splitskog turizma.

2017_11_03_zupanija1.jpg „Posebno veseli što se naša Dalmatinska zagora našla među tri finalista u kategoriji najuspješnije destinacije ruralnog turizma. U podsezoni prema podacima za listopad, naša županija je prva destinacija u Hrvatskoj. Velika zahvala ide gradu Splitu koji je ponio titulu turističke destinacije godine, te na tome čestitam splitskom gradonačelniku i njegovoj ekipi“, kazao je župan Boban.
Direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić istaknula je kako se u prvih deset mjeseci ove godine bilježi porast dolazaka gostiju za čak 26 posto, a u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Split se, kazala je Vukšić, potvrdio kao vodeća turistička destinacija u Hrvatskoj. 2017_11_03_zupanija2.jpg
„Grad Split i Županija splitsko-dalmatinska su dokaz da se zajedničkim radom mogu ostvariti najbolji rezultati. Očekujemo nastavak tog trenda. Želimo razvijati poslovni i zdravstveni turizam, a velike su mogućnosti i u gastronomskom turizmu“, istaknula je direktorica TZ-a Splita. Nazočnima su na uspjehu čestitali direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella i pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja. Svečanosti je nazočila i Ela Žižić, pročelnica Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove Grada Splita.

 
 
Posljednja izmjena: 14.11.2017