index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Dječji gradski vijećnici Splita i Solina žele digitalizaciju u svojim školama

Povodom Dječjeg tjedna koji se ove godine obilježava pod motom „Ljubav djeci prije svega!“ danas su se u atriju zgrade splitske Gradske uprave susrela dva dječja gradska vijeća, splitsko i solinsko.

2017_10_06_Mala Gradska vijeća 01.jpg Uz 28 dječjih vijećnika Grada Splita i 21 dječjeg vijećnika Grada Solina, susretu na njihovom susretu su bili gradonačelnik, Andro Krstulović Opara, njegova zamjenica Jelena Hrgović, gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević te voditeljice dječjih gradskih vijeća Anđelka Visković i Radojka Bućan.

Bila je to prigoda da svi sudionici u otvorenom razgovoru i međusobnom postavljanju pitanja zajedno utvrde probleme, rješenja i svoja viđenja grada – prijatelja djece, a gradonačelnici Splita i Solina, nisu imali lak zadatak, jer su danas izvještaje o svom radu morali polagati djeci.

2017_10_06_Mala Gradska vijeća 02.jpg„Sjednica  Gradskog vijeća za svakog gradonačelnika je zahtjevan posao, a ova današnja me posebno veseli, jer je prva zajednička sjednica dječjih predstavničkih tijela Splita i Solina“, kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara ističući kako su Split i Solin oduvijek odlično surađivali što će činiti i u budućnosti. Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević posebno je, kako je rekao ponosan da dvije titule koje nosi Grad Solin kao najmlađi grad u Republici Hrvatskoj, a to su Grad- prijatelj djece i Grad - prijatelj obitelji.

2017_10_06_Mala Gradska vijeća 04.jpgUz ono uobičajeno pitanje: „Što vas je motiviralo da postane gradonačelnik?“, dječji gradski vijećnici i vijećnice postavljali su vrlo konkretna pitanja gradonačelnicima Splita i Solina, kao što su pitanja sigurnosti prometnica oko školskih zgrada, problemi iseljavanja ljudi iz gradske jezgre te rješavanje odlagališta otpada u Karepovcu.

2017_10_06_Mala Gradska vijeća 03.jpgPožalio se i jedan solinski vijećnik na težinu svoje školske torbe, a zatim su dječji vijećnici uz potporu oba gradonačelnika sa današnje zajedničke sjednice uputili i jasan prijedlog ministrici znanosti i obrazovanja, Blaženki Divjak da žele uvesti digitalizaciju u svojim školama i knjige zamijeniti tabletima.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba