index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Otvoreni 11. dani osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije

U prostorijama Odsjeka za učiteljski studij Filozofskog fakulteta u Splitu danas su svečano otvoreni 11. dani osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije „Prema kvalitetnoj školi“.

2017_10_05_Dan osnovnih škola 02.jpg Organizator dvodnevnog skupa je Odsjek za učiteljski studij splitskog Filozofskoga fakulteta koji okuplja djelatnike fakulteta i škola,  suradnike, stručnjake i znanstvenike  iz Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatske , te inozemstva.  Skup je otvorila dekanica Filozofskoga fakulteta  izv. prof. dr.sc.  Glorija Vickov kazavši kako je manifestacija Dana osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije začeta prije 17 godina  kao ideja vrijednih članova Hrvatskog-pedagoškog književnog zbora.

2017_10_05_Dan osnovnih škola 04.jpg„Već sam pogled na program održavanja govori  o sadržajnoj i vrlo bogatoj konferenciji koja pruža priliku za međusobni dijalog zaposlenika u školama, te priliku za razmjenu iskustava. Osnovna misao vodilja koja iz godine u godinu prati održavanje  skupa je povezivanje teorije i prakse. Čitav niz zbornika radova koji su nastali proteklih godina na Danima osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije svjedoče o stručnim i znanstvenim dosezima ove inicijative“, kazala je dekanica Vickov citiravši na kraju izlaganja riječi Nelsona Mandele koji je jednom kazao kako je „obrazovanje najjače oružje koje se može iskoristiti da bi se promijenio svijet“.

2017_10_05_Dan osnovnih škola 06.jpgProf.dr.sc. Marko Rosić, prorektor splitskog Sveučilišta za logistiku, informacijsku infrastrukturu i optimizaciju pozdravio je sve nazočne te čestitao Svjetski dan učitelja. Prorektor Rosić  je istaknuo kako splitsko Sveučilište snažno podupire manifestaciju Dana osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije, kazavši kako Sveučilište mora biti otvoreno prema društvu.
„Obrazovanje je skupo, ali koja je alternativa? Nedostatak obrazovanja i neznanje su još skuplji“, kazao je prorektor.  Stručni  skup pozdravila je i zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović koja se pridružila čestitkama za Svjetski dan učitelja.

2017_10_05_Dan osnovnih škola 07.jpg„Zahvalimo se  na današnji dan svim učiteljima koji nesebično rade na obrazovanju naše djece i mladih. Želim naglasiti važnost koje obrazovanje mora imati u našem društvu. Obrazovanje započinje u osnovnoj školi, a to su dani kojih se kroz cijeli život s radošću sjećamo. Na važnost obrazovanja potrebno je neumorno podsjećati“, kazala je zamjenica splitskog gradonačelnika. Skup su također pozdravili i predstavnici Županije splitsko-dalmatinske, te Agencije za odgoj i obrazovanje RH.  Današnju svečanost  svojim su nastupom uveličali učenici folklorne grupe Osnovne škole „Manuš“.
Dodajmo da program ovogodišnjih Dana osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije predviđa održavanje brojnih radionica, izlaganja, predstavljanja knjiga, objavljivanje radova u zborniku radova, te  studentske i stručne konferencije.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba