index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

U dva tjedna podneseno osam zahtjeva za naknadu za treće dijete

Od 20. rujna 2017. godine, kada su stupile na snagu Izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi, temeljem kojih za treće i svako sljedeće novorođeno dijete naknada koju isplaćuje Grad Split iznosi 55.000,00 kuna, stiglo je osam zahtjeva za obradu kod kojih se radi o obiteljima s troje i više djece.

2017_10_02_trece-dijete1.jpg Među njima je i zahtjev roditelja dvotjedne Magdalene Grabić, Ivane i Miroslava, koji su danas sve potrebne dokumente donijeli u Gradsku upravu, a tom prilikom, u pratnji dviju starijih kćerkica Mihaele (9) i Laure (5) susreli su se s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i njegovom zamjenicom Jelenom Hrgović.
-Povećanje naknade nije ni moglo utjecati na našu odluku o trećem djetetu, ali je iznos od 55.000,00 kuna dobrodošao kao pomoć kućnom budžetu, kazala je Ivana Grabić dodajući kako će sigurno i drugim obiteljima ova gradska potpora značiti mnogo, ne isključivo u financijskom pogledu nego i u činjenici da Grad misli na njih.
Naime, na prijedlog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare Gradsko vijeće Grada Splita na 4. sjednici održanoj 11. i 12. rujna 2017. godine donijelo je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi kojom se povećava iznos naknade za drugo i treće  te svako daljnje novorođeno dijete čiji jedan roditelj ima prebivalište na području grada Splita. Naknada za drugo novorođenče u obitelji povećana je s 3.000,00 kn na 4.000,00 kuna i isplaćuje se jednokratno. Naknada za treće i svako sljedeće novorođenče s 3.000,00 kuna povećana je na 55.000,00 kuna i isplaćuje se u jednakim obrocima kroz 10 godina. Zahtjev (koji se nalazi u gradskim kotarevima, na web stranici Grada i u Centralnoj pisarnici) predaje se ili u kotaru ili 2017_10_02_trece-dijete2.jpgosobno na pisarnici Gradske uprave ili poštom.
Uz zahtjev treba priložiti: izvadak iz matice rođenih ili rodni list novorođenog djeteta, izvatke iz matice rođenih/rodnih listova druge djece u obitelji (ako ih ima), preslik osobnih iskaznica (potvrde o prebivalištu) oba roditelja, potvrdu grada/općine gdje drugi roditelj (ako!) ima prebivalište da nije od svoje jedinice lokalne samouprave koristio pravo naknade za novorođeno dijete i presliku kartice tekućeg računa roditelja i njegov IBAN (na koji će se vršiti isplata). Isplate se obavljaju za rješenja izdana u ovom mjesecu oko polovine sljedećeg mjeseca. Ako je riječ o višekratnim isplatama (55.000,00 kuna) obavljat će se svake godine kroz 10 godina u istom mjesecu u jednakim godišnjim obrocima.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba