index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Otvoreni 11. „Hrvatsko-francuski upravni dani“

U prostorijama Mediteranskog instituta za istraživanje života već 11. godinu za redom 14. i 15. rujna održavaju se „Hrvatsko-francuski upravi dani“ gdje su se okupili najbolji hrvatski i francuski znanstvenici iz područja djelovanja javne uprave i upravne znanosti.

2017_09_14_hr-fr-upravni1.jpg Sve nazočne uzvanike uvodno je pozdravio Željko Radić, dekan splitskog Pravnog fakulteta izrazivši uvjerenje da će i ovog puta „Hrvatsko-francuski upravni dani“ pružiti vrijedne inicijative za razvoj javne uprave.
„Držim da nije pretjerano, a ni presmiono konstatirati da je ovaj skup prerastao u respektabilan i referentan događaj za razvoj naše javne uprave. Važna je suradnja s najboljim francuskim Sveučilištem „Paris-2“ pri čemu naša suradnja rezultira smjernicama i mislima za unaprjeđenje i razvoj javne uprave, kao i upravne znanosti“, istaknuo je dekan Radić. Rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović izrazio je zadovoljstvo što se institucija koju vodi našla među 500 najboljih Sveučilišta u svijetu.
„Uskoro pokrećemo studije za francuski i njemački jezik, pa će i taj detalj biti početak jedne nove suradnje na višoj bilateralnoj razini koja će pružiti brojne mogućnosti, kako znanstvenog, tako i gospodarskoj razvoja“, kazao je između ostalog rektor Anđelinović izrazivši zadovoljstvom dobrom suradnjom hrvatskih i francuskih stručnjaka javne uprave. Skup je pozdravila i veleposlanica Republike Francuske Corrine Menuer istaknuvši kako je održavanje „Hrvatsko-francuskih upravnih dana“ važan događaj za razvoj javne uprave Hrvatske i Francuske. Veleposlanica je navela kako je splitsko Sveučilište jedino sveučilište u Hrvatskoj s kojim francusko Sveučilište javne uprave „Paris-2“ ima uspostavljenu suradnju.
„Ovaj događaj koji se održava u Splitu snažno strukturira naše bilateralne odnose. Na djelu vidimo suradnju teoretičara i praktičara javne uprave. Republika Hrvatska uskoro preuzima predsjedanje Vijećem EU-a, 2017_09_14_hr-fr-upravni2.jpgte je važno da zajedno potičemo razvoj javne uprave i gradimo povjerenje naših građana u institucije  i pravosudni sustav EU-a“, kazala je veleposlanica Menuer. Skup hrvatskih i francuskih upravnih stručnjaka pozdravila je zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović poručivši kako je ovaj znanstveni događaj važan za sve one koji djeluju i rade u području javne uprave.
„Suradnja hrvatskih i francuskih stručnjaka važna je za bolji rad javne uprave koja je bitan segment funkcioniranja našeg društva. Uvjerena sam u nove smjernice razvoja koje će iznjedriti ovaj uvaženi skup, te vam želim dobar rad i što bolju znanstvenu suradnju“, kazala je zamjenica Hrgović. Čestitkama za što uspješniji rad skupa pridružila se i Marija Čizmić u ime Splitsko-dalmatinske županije kazavši kako je Županija prepoznala važnost razvoja javne uprave. Također, skup su pozdravili ministar uprave Lovro Kuščević, državni tajnik Ministarstva pravosuđa Josip Salapić, predsjednik Visokog upravnog suda Ante Galić, predsjednica Odjela za izvješća i studije francuskog Državnog savjeta Martine de Boisdefre, a u ime Vlade RH skup je pozdravila posebna savjetnica Vlade RH za unaprjeđenje javnih politika Ivana Vukov.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba