index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

U Splitu otvoreno Svjetsko prvenstvo u klasi Laser Standard

Svečanim defileom sudionika sa zastavama i prigodnim programom na Rivi sinoć je otvoreno Svjetsko prvenstvo u jedrenju klase Laser Standard na kojem sudjeluje 148 jedriličara iz 52 zemlje. Prvenstvo je otvorio gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je tom prigodom istaknuo kako se Split puno puta dokazao kao izvrstan domaćin sportskih natjecanja.

2017_09_13_laser1.jpg Prirodno je da se Svjetsko prvenstvo u jedrenju klase Laser održava u Splitu, jer jedrenje je jedan od bazičnih sportova našeg grada i ponosni smo što je član splitskog Mornara Tonči Stipanović osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama prošle godine u Rio de Janeiru“,  rekao je Krstulović Opara.
Prema riječima predsjednika Hrvatskog jedriličarskog saveza, Zlatka Taritaša, Split je grad sporta i sportaša, a u hrvatskim i svjetskim jedriličarskim kartama upisan je kao grad jedrenja. Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić je istaknuo kako je svjetsko prvenstvo u jedrenju klase Laser Stadard najznačajniji sportski događaju Hrvatskoj u 2017. godini.2017_09_13_laser2.jpg
Od hrvatskih jedriličara uz srebrnog olimpijca Tončija Stipanović jedrit će Tonko Kuzmanić, Mario Novak, Alek Cvinar, Dominik Perković, Marin Mandić te pobjednik Grand Prix Mornara od prije tjedan dana Filip Jurišić. Natjecanja na Svjetskom prvenstvu u jedrenju klase Laser Standard održat će u Splitskom kanalu od 14. do 18. rujna, a 19. rujna su završna natjecanja i proglašenje pobjednika.
Nakon seniorskog Svjetskog prvenstva u klasi Laser Standard, u Splitskom kanalu će se od 24. do 30. rujna održati i veteransko Svjetsko prvenstvo "laseraša" na kojem će sudjelovati više od 300 jedriličara iz tridesetak zemalja.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba