index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Gradsko vijeće nije prihvatilo Izvještaj o radu Muzeja grada za 2016. godinu

U popodnevnom dijelu, drugog dana 4. sjednice Gradskog vijeća, vijećnici su nakon kraćih rasprava, sa većinom glasova, uglavnom vladajuće koalicije, ali povremeno i drugih vijećnika, te nekim suzdržanim, usvojili godišnje izvještaje o poslovanju gradskih komunalnih trgovačkih društava za 2016. godinu:

2017_09_12_Vijeće_I.jpg „Stano-uprava“ d.o.o., „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o., „Promet“ d.o.o., „Split parking“ d.o.o. te SPALATUM D.M.C. d.o.o.

Naspram toga, raspravljajući, u sklopu razmatranja Izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u kulturi u 2016. godini s izviješćima o radu ustanova u kulturi, vijećnici nisu prihvatili Izvještaj o radu Muzeja grada Splita za 2016. godinu, kojeg je dostavila ravnateljica Muzeja Narcisa Bolšec Ferri, a kojeg je Muzejsko vijeće usvojilo 14. ožujka ove godine. Vijećnici su bez rasprave uz samo jedan suzdržan glas odbacili njen izvještaj. Većinom glasova su pak, usvojili izvještaje o radu Etnografskog, Hrvatskog pomorskog te Prirodoslovnog muzeja i ZOO vrta. Također, Galerije umjetnina, Gradske knjižnice „Marka Marulića“, Hrvatskog narodnog kazališta, Gradskog kazališta lutaka, Gradskog kazališta mladih, Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan, Multimedijalnog kulturnog centra te Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata. Na kraju su sa 23 glasa za, 2 protiv i 3 suzdržana glasa usvojili i Izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u kulturi u 2016. godini.

2017_09_12_Vijeće_K.jpgPotom su sa 21 za, 1 protiv i 2 suzdržana usvojili Izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u predškolskom odgoju u 2016. godini s izviješćima o radu dječjih vrtića: Cvit Mediterana, Grigor Vitez, Marjan i Radost. Većinom glasova i to bez i jednog protiv usvojeno je i Izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u obrazovanju i tehničkoj kulturi za 2016. godinu, a većina je prihvatila i Izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u športu u 2016. godini s Izvješćem o radu Javne ustanove „Športski objekti“. Potom su redom usvojeni izvještaji vezani uz stanje zaštite od požara te planove unapređenja zaštite od požara.  za područje Grada Splita u 2016. godini.
Sa 29 glasova za i tek jednim suzdržanim vijećnici su usvojili Financijsko izvješće K.K. Split s.d.d. za 2016. godinu s Izvješćem neovisnog revizora, a sa svih 30 prisutnih za i Financijsko izvješće HNK „Hajduk“ s.d.d. za 2016. godinu, također s Izvješćem neovisnog revizora.

Na kraju sjednice, vijećnici su jednoglasno podržali prijedlog da se u županijsku Komisiju za koncesije, kao predstavnik grada Splita imenovanje zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

Zaključujući sjednicu, predsjednik vijeća Jure Šundov se osvrnuo na današnji (utorak) početak nastavka sjednice kada je zatražena njegova ostavka. „Jedan vaš kolega, neću mu reći ime, to mi nije primjereno, ne volim se baviti osobama, je napisao kako sam ja veliki Hrvat, a da su neki drugi mali Hrvati. Ja sam visoki Hrvat, imam 193 centimetra i ja sam težak Hrvat, imam 130 kilograma, ali nikad sebe nisam smatrao ni velikim Hrvatom, ni malim. Jednak sam svim najvećim i najmanjim Hrvatima u Republici Hrvatskoj. Jednak sam i svima koji vole Hrvatsku, bez obzira jesu li oni Hrvati ili su neke druge nacionalnosti, nije je bitno koje su boje kože ili vjeroispovijesti. Znači, to sam ja“, kazao je Šundov, zahvaljujući svima koji su mu dali potporu u Gradskom vijeću, dodavši da će „nastojati i dalje voditi sjednicu na način na koji najbolje znam i umijem i nadam se da i vama to odgovara“.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba