index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Svečano otvorena Osnovna škola „Žnjan-Pazdigrad“

Na radost djece i njihovih roditelja danas je svečanim programom otvorena Osnovna škola „Žnjan-Pazdigrad“, prva osmoljetka koja je nakon 25 godina iščekivanja izgrađena u gradu podno Marjana. Na samom početku u školskoj dvorani koja je blistala od prigodnih dekoracija, sve uzvanike pozdravila je privremena ravnateljica škole Antonela Petrić kazavši kako od danas učenici konačno počinju živjeti svoju školu.

2017_09_04_pazdigrad1.jpg „Premda u cijelosti dovršena škola postoji od danas, sama priča o školi traje od davnih dana. To je priča koju svi znamo i čiji smo sretni završetak konačno dočekali“, kazala je privremena ravnateljica Petrić. Djecu, njihove roditelje i nastavnike toplo je pozdravio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara poručivši kako je škola završena zajedništvom, upornošću i marljivim radom.
„Draga djeco, jeste li sretni danas? Ja jesam. Ovo je vaša fešta  i dao Bog da iduće godine bude još više djece na početku školske godine. Nakon 25 godina u Splitu otvaramo novu osnovnu školu koja se rađala dugo godina. Prije 10 godina otkupljeno je zemljište,  u međuvremenu su se promijenila četiri gradonačelnika. Zadnje odlučne korake učinili smo u suradnji s državnom tajnicom Brankom Ramljak. Svi zajedno, djeca, roditelji, nastavnici i bivši gradonačelnici, postigli smo  da se Osnovna škola „Žnjan-Pazdigrad“  konačno otvori. Kao što vidimo, škola je prekrasna, površine kao gotovo polovica Poljudskog stadiona. Uporabna dozvola, najvažniji dokument u ovoj priči,  izdana je 23. srpnj2017_09_04_pazdigrad2.jpga ove godine, a potom je krajem kolovoza stigla i dozvola za rad Ministarstva znanosti i obrazovanja“, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara izrazivši nadu da će se vrijednosti poput zajedništva, poštenja i marljivosti prenijeti na nove, mlade generacije kako bi, istaknuo je, Split bio bolji grad. Gradonačelnik je pozvao djecu, polaznike nove osmoljetke, da čuvaju svoju školu, da ne šaraju po njoj i da, naglasio je, budu ponosni na svoju lijepu školu. Također, zahvalio se arhitektima i izvođačima radova na konačnom rezultatu.
U ime ministrice znanosti  i obrazovanja Blaženke Divjak, uzvanicima se obratila državna tajnica Branka Ramljak kazavši kako je ova škola primjer nastojanja da se  u svim dijelovima 2017_09_04_pazdigrad3.jpgHrvatske podignu obrazovni standardi.  Podsjetila je kako je izgradnja škole „Žnjan-Pazdigrad“  bio jedan od 12 kapitalnih projekata resornog ministarstva u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
„Iskusni i vrijedni nastavnici ključ su uspješnog obrazovanja u našim školama“, poručila je, između ostalog, državna tajnica Branka Ramljak.
Don Ante Čotić, župnik Gospe od milosrđa blagoslovio je školu, te pozvao roditelje da potiču svoju djecu na znatiželju i učenje, te da odbace ideologije podjela. Glazbeno – scenski program pripremili su učenici OŠ ''Trstenik'', a vrhunac svečanosti dogodio se okupljanjem djece prvih, drugih  i trećih razreda u centralnom dijelu dvorane nakon čega je uslijedilo ispaljivanje konfeta. Svečanosti otvorenja Osnovne škole “ Žnjan –Pazdigrad” nazočili su  i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, brojni gradski vijećnici  i saborski zastupnici, pročelnici gradskih službi, predstavnici gradskih komunalnih tvrtki, te bivši splitski gradonačelnici Miroslav Buličić, Ivan Kuret i Ivo Baldasar.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba