index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Splitski gradonačelnik posjetio vesele mališane Dječjeg vrtića „Adriana“

Na početku nove pedagoške godine mališane Dječjeg vrtića „Adriana“ danas je posjetio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Uz pratnju pročelnice Službe za obrazovanje i znanost Ines Miline Ganza, te ravnateljice Dječjih vrtića „Grigor Vitez“ Viktorije Rogulj, splitski gradonačelnik obišao je igraonice i sobe, porazgovarao s tetama i zaposlenicima, a veći dio posjete ipak bio rezerviran za igru i druženje s djecom.

2017_09_01_Vrtić_A.jpg Mališi su gradonačelniku pokazali koje igračke najviše vole, kako grade dvorce i zrakoplove od kockica, rekli su mu i što vole jesti, ali i koje tete najviše vole.

Gradonačelnik je u izjavi za novinare istaknuo da su gradski vrtići važan dio gradske uprave.
2017_09_01_Vrtić_D.jpg„Ono što me danas veseli u ovom vrtiću jesu vesela lica djece i njihovih roditelja, kao i toplina i pažnja koje ne manjka kod njihovih teta. Broj djece koji danas 1. rujna po prvi put kreće u jednu od 4 predškolske ustanove Grada je 1316 djece. Vrtiće čiji je osnivač i vlasnik Grad Split u novoj pedagoškoj pohađati će ukupno 4819 djece. Uz privatne vrtiće, zadovoljene su sve potrebe naših građana.

2017_09_01_Vrtić_C.jpgZbog izostanka gradskog proračuna ove su godine ravnateljice i vrijedni djelatnici gradskih vrtića sami uređivali okoliš i uklanjali grafite sa svojih ustanova kako bi djecu, nakon dugog ljeta, sve dočekalo uređeno i spremno. Njihovi napori dovoljno govore o njihovoj vrijednosti i kvaliteti upravljanja resursom. Moramo voditi računa i o tome da je okolina u kojem se dijete odgaja izuzetno bitna. Molim građane da se potrude i barem okoliš oko vrtića i škola održavaju čistim. Nadam se da ćemo u gradskom proračunu za 2018. godinu povećati izdvajanja za vrtiće kako bi smo poboljšali kvalitetu koju pružaju našim najmlađim sugrađanima“, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara. Gradonačelnik je istaknuo disbalans koji postoji zbog migracije građana iz centra prema istočnim dijelovima grada i to je nešto čime će se, najavio je gradonačelnik, rješavati u narednom razdoblju. Također, gradonačelnik je izrazio nadu u uspjeh pri rješavanju imovinsko-pravnih odnosa vrtića na Kili.

2017_09_01_Vrtić_B.jpgViktorija Rogulj, ravnateljica Dječjih vrtića „Grigor Vitez“ u sklopu kojeg se nalazi i vrtić „Adriana“, navela je kako su uspješno obavljene sve pripreme za početak prvog dana vrtića. Dječji vrtići „Grigor Vitez“ imaju 20 objekata i, kako je navela ravnateljica, nije bio mali posao sve ih  urediti.

„Najvažnije je da su prvi dan djeca sretna i vesela“, poručila je ravnateljica.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba