index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Zamjenica gradonačelnika primila maratonsku plivačicu Dinu Levačić

Zamjenica gradonačelnika, Jelena Hrgović primila je danas u Banovini Dinu Levačić, članicu Kluba daljinskog plivanja Split koja je 3. kolovoza 2017. preplivala od otoka Catalina do Los Angelesa i time postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala kanal Catalina u duljini od 34 km.

2017_08_11_Prijem_za_Dinu_Levačić_01.jpg Ovo preplivavanje je dio projekta “Trostruka kruna“ u sklopu kojeg je Dina postala prva osoba iz Hrvatske koje je otplivala oko Manhattana u lipnju ove godine, prva koja je otplivala od otoka Cataline do Los Angelesa i prva Hrvatica koja će u rujnu plivati preko La Manchea. Ukoliko joj pođe za rukom preplivati La Manche biti će šesta osoba u svijetu koja je sve navedene plivačke podvige napravila unutar 90 dana.

2017_08_11_Prijem_za_Dinu_Levačić_03.jpgZamjenica Hrgović čestitala je Levačić na velikim sportskim rezultatima i izrazila nadu da će iste uspjehe ponoviti i u La Mancheu. Interesirala se za fizički i psihološki način priprema kod tako zahtjevnih ruta plivanja. Levačić je istaknula kako je noćno plivanje fizički, te posebno psihički, izuzetno naporno prepričavši razne zgode tijekom plivanja u kojima, kako je rekla, nije nedostajalo ni susreta s morskim životinjama kao što su dupini ili morski lavovi. Ova 21-godišnja studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu rodom je iz Mravinca kod Solina i članica je Kluba daljinskog plivanja Split.

2017_08_11_Prijem_za_Dinu_Levačić_02.jpgČestitke maratonskoj plivačici, kao i njezinoj mami Željani, uputio je i Hrvoje Akrap, pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu, a primanju se nakratko na početku pridružio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara zahvalivši mladoj plivačici na, kako je naglasio, impresivnim rezultatima koje ostvaruje na vrlo teškim plivačkim dionicama. Zamjenica Hrgović uručila je Levačić prigodni dar, srebrnjak s likom sv. Dujma.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba