index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Svjetski prvaci iz robotike u Banovini

Zamjenici splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović i Nino Vela primili su danas Antonia Nikolića i Paška Zekića iz Udruge mladi robotičari koji su na Svjetskom prvenstvu robotičara u japanskoj Nagoyi osvojili titulu svjetskog prvaka.

2017_08_07_Robotičari (7).jpg U pratnji svjetskih prvaka bili su njihovi mentori, nastavnici Zoran Vukić i Toni Jagnjić.

Zamjenica Hrgović čestitala je robotičarima na osvojenom prvenstvu kazavši da su ne samo pokazali svu kvalitetu dosadašnjeg rada, nego su i, naglasila je, proslavili svoju zemlju u svijetu.
Kako je pojasnio mentor Jagnjić, mladi robotičari Nikolić i Zekić popeli su se na svjetsko prijestolje u konkurenciji od čak 40 zemalja svijeta.

2017_08_07_Robotičari (3).jpg“Porazili smo zemlje poput Amerike, Rusije, Kine i Austrije. Upravo kroz robotiku nastojimo dati nove školske aktivnosti kako bi smo, između ostalog, unaprijedili naš sustav školovanja”, kazao je Jagnjić.
Nikolić i Zekić održali su kratku prezentaciju rada dvaju robota konstruiranih i programiranih za igranje tzv. “robo-nogometa” u kategoriji „soccer light primary“. Pred kraj prijema, mladim robotičarima osobno je  čestitao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji se zanimao za konstrukciju i načine rada nogometnih robota.

Uslijedilo je zajedničko fotografiranje i uručenje prigodnog poklona, zlatnika Marka Marulića, svjetskim prvacima u robotici.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba