index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Gradonačelnik primio zlatne splitske vaterpoliste

Povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u Banovini delegaciju Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) te im čestitao na velikom sportskom uspjehu.

2017_08_03_prijem-vp.jpg U delegaciji su bili reprezentativac Anđelo Šetka, Mile Smodlaka, trener - prvi asistent izbornika Ivice Tucka, potom Milivoj Bebić, član Upravnog odbora HVS-a i član FINA TWPC - tehničkog vaterpolo komiteta, Mladen Drnasin, član Upravnog odbora HVS-a, te Renato Živković, glavni tajnik HVS-a i „team leader“ reprezentacije Hrvatske u Budimpešti.
„Identitet Splita nisu samo Marjan, Riva, splitski dišpet… U identitet grada sada je utkan i ovaj veliki uspjeh naših vaterpolista.“, čestitajući sportašima u ime grada i svih sugrađana, naglasio je splitski gradonačelnik. Prema njegovim riječima sportski četverolist našeg grada čine Hajduk, Gusar, Labud i Jadran, a zlatna medalja iz Budimpešte potvrđuje sportove koji u gradu pod Marjanom žive i djeluju više od stotinu godina.
„Doista mi je veliko veselje da vam mogu čestitati“, kazao je gradonačelnik sportašima i predstavnicima HVS-a, jer sportaši i umjetnici drže Split iznad prosjeka u koji je, kako je rekao, došao zbog loših političara.
Reprezentativac Anđelo Šetka prepričao je gradonačelniku dojmove sa Svjetskog prvenstva, kazavši kako iza osvojene zlatne medalje stoji veliki rad i trud. Hrvatska reprezentacija, istaknuo je Šetka, dominirala je u igri protiv protivnika koji je bio vrlo jak. U emotivnom govoru zamolio je gradonačelnika da učini sve što može kako bi grad Split ugostio djecu iz Vukovara koja vole vaterpolo. „Bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, učinite sve da vukovarska djeca dođu u Split, neka igraju vaterpolo ili bilo koji drugi sport, neka treniraju i uživaju u igri. Toj djeci treba veselja i radosti.“ kazao je Šetka splitskom gradonačelniku. 
Splićanima u Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji  Anđelu Šetki, Mili Smodlaki i Renatu Živkoviću gradonačelnik Krstulović Opara je uručio zlatnik s likom Dioklecijana, a Milivoju Bebiću, članu Upravnog odbora HVS-a i FINA TWPC - tehničkog vaterpolo komiteta, brončani grb Grada Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba