index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Andro Krstulović Opara preuzeo dužnost gradonačelnika Splita

Novi gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara danas je u zgradi splitske Gradske uprave službeno preuzeo upravljanje Gradom Splitom. Primopredaja izvršnih ovlasti održala se u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave, a prije čina primopredaje gradonačelnik je zajedno sa svojim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom, ...

2017_06_14_primopredaja.jpg ... održao kraći sastanak s povjerenicom Vlade RH za Grad Split prof. dr. sc. Brankom Ramljak.
Uz njegove zamjenike svečanom činu primopredaje u vijećnici Gradske uprave  nazočili su i ostali gradonačelnikovi suradnici.
U prvom obraćanju javnosti nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnik Krstulović Opara je poručio kako će biti gradonačelnik svim građanima izrazivši nadu da će opravdati povjerenje koje je dobio na izborima.
„Moja je želja da Split bude grad za sve. Pred nama je veliki posao u kojem moramo premostiti duboke podjele u gradu. Moramo se izvući iz gospodarskih poteškoća i riješiti infrastrukturu na dobrobit svih naših građana, donijeti gradski proračun, riješiti ekološku bombu na Karepovcu, naći rješenje za uređenje Žnjana, te čitav niz konkretnih stvari.“ najavio je gradonačelnik Krstulović Opara uz napomenu  da ne očekuje da će biti lako, ali je odlučan u dolasku do tog cilja. Za govornicom u gradskoj vijećnici uputio je poziv onima koji vole ovaj grad, prije svega izabranim vijećnicima.„ Želim da na prvo mjesto stave Marulićevo da se moramo "svitovat". Ajmo naprijed, ajmo dati sve za naš Split“, poručio je u svom govoru gradonačelnik Krstulović Opara zahvalivši se tom prigodom bivšoj Povjerenici Vlade Branki Ramljak što je, kako je istaknuo, „mirno dovela brod u luku“.
Prof. dr. sc. Branka Ramljak, koja je više od dva mjeseca obnašala dužnost Povjerenice Vlade RH za Grad Split, poželjela je novom splitskom gradonačelniku  i njegovim zamjenicima uspjeh u poslu i dobru suradnju sa zaposlenicima Gradske uprave. Zahvalila se Vladi Republike Hrvatske  što joj je povjerila, kako je navela, odgovornu i časnu dužnost vođenja Grada Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba