index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.


main_galerija
Split - Riva /2/

Održano finalno natjecanje „Blago našeg Marjana“

U Vili Dalmaciji danas je održano finalno natjecanje ovogodišnjeg projekta „Blago našeg Marjana“ u kojem su sudjelovali učenici četvrtih razreda splitskih osnovnih škola. U kategoriji najljepšeg školskih plakata najbolja je bila ekipa likovnjaka iz OŠ Slatine, dok je u kategoriji kviza znanja o Marjanu pobjeda pripala ekipi iz OŠ Pojišan.

2017_06_13_blago-marjana.jpg Pobjedničkim ekipama priznanja i nagrade uručili su Povjerenica Vlade RH za Grad Split Branka Ramljak, te Anđelka Visković, viša savjetnica gradonačelnika za obrazovanje i voditeljica projekta „Blago našeg Marjana“.
„Završnica ove plemenite manifestacije ujedno je i završnica mojeg dvomjesečnog mandata Povjerenica Vlade RH. Važno je da su djeca izvan učionice, u prirodi i da uče o Marjanu, o kulturi  i blagu našeg grada. Ovo natjecanje je važno za promicanje znanja, djece i potvrda da je Split doista grad prijatelj djece“, istaknula je Povjerenica Ramljak dodavši kako je u natjecanjima znanja važno sudjelovati.
Savjetnica Visković ustvrdila je, kako je projekt „Blago našeg Marjana“ pokazao da potiče kreativnost i znanje kod malih natjecatelja, te je izrazila uvjerenje da će se projekt nastaviti  u narednim godinama. Brojnu djecu pozdravio je i Robert Koharević, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan kazavši kako dogodine očekuje još više učenika u natjecanju.
Ove školske godine, u razdoblju od ožujka do svibnja, 1.659 učenika četvrtih razreda svih 27 splitskih osnovnih škola u pratnji edukatora iz JU Park-šuma Marjan, te svojih učiteljica i učitelja, prolazili su duž šest postaja park-šume. Na terenu su stjecali znanja iz prirode, biologije, povijesti i ekologije.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba