index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Potpisan Ugovor o darovanju  Palače Skočibučić-Lukaris


Nadbiskup mons. Marin Barišić i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su danas  u Splitu Ugovor s kojim Vlada RH Splitsko-makarskoj nadbiskupiji daruje Palaču Skočibučić- Lukaris  na Peristilu za potrebe osnivanja Muzeja sakralne umjetnosti.

2017_06_Primopredaja _Skočibušić_B.jpg „Ovaj muzej je jedna neotvorena knjiga i pogled u prošlost, a moramo znati čitati našu prošlost i poznavati našu kulturu.“, kazao je mons. Barišić prigodom potpisivanja Ugovora, Po njegovim riječima, ovo je veliki dan za Nadbiskupiju, grad, Dalmaciju i Republiku Hrvatsku, jer će blago i riznica splitske katedrale biti dostojno izloženi i prezentirani građanima i brojnim gostima koji dolaze u naš grad. Riječ je, kako je kazao, o svjetskim raritetima kakvih nema ni British Museum.Ministar  Goran Marić u ime Vlade RH izrazio je zadovoljstvo darovanjem Palače i napomenuo da potpisivanje Ugovora o darovanju nije samo tehnički događaj u smislu prepuštanja prostora, nego je on veliki događaj za Split koji je hrvatska kulturna i povijesna riznica.

2017_06_Primopredaja _Skočibušić_D.jpgSvečanosti potpisivanja Ugovora o darovanju u Palači Skočibučić- Lukaris nazočila je i Povjerenica Vlade RH za Grad Split Branka Ramljak, župan Splitsko dalmatinske županije Zlatko Ževrnja te saborski zastupnici Andro Krstulović Opara ,Miljenko Boban i Petar Škorić.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba