index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Na splitskom Ekonomskom fakultetu otvoren Europski dokumentacijski centar

U knjižnici Ekonomskog fakulteta u Splitu danas je svečano otvoren Europski dokumentacijski centar koji sadrži cjelokupnu pravnu regulativnu i službene dokumente Europske unije.

2017_05_16_Ekonomski_faks A.jpg Prof. dr. sc. Maja Fredotović , dekanica Ekonomskog fakulteta pojasnila je značaj Centra  u daljnjem radu fakulteta, ali i boljem razumijevanju europskih društveno-pravnih procesa.

„Jedan od strateških ciljeva ovog fakulteta je otvaranje prema Europi, njezinim institucijama i integracijama. Upravo iz tog razloga smo pokrenuli inicijativu otvaranja Europskog dokumentacijskog centra pri fakultetu, a uz podršku Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Svrha Centra je učiniti dostupnim javnosti cjelokupnu pravnu regulativnu i službene dokumente Europske unije. Centar će, dakle, služiti će ne samo nastavnicima i studentima Ekonomskog fakulteta, nego i široj društvenoj zajednici“, kazala je dekanica Fredotović.

Povjerenica Vlade RH za Grad Split prof.dr.sc. Branka Ramljak izrazila je zadovoljstvo otvaranjem Europskog dokumentacijskog centra.

2017_05_16_Ekonomski_faks B.jpg„Osobito mi je zadovoljstvo što se ovaj Centar otvorio na „mom fakultetu“. Znanje je moć, informacija je moć, a upravo će ovaj centar biti izvorište znanja i relevantnih informacija koje se tiču Europske unije. U tom smislu sam uvjerena da će njegov rad biti od velike koristi ne samo za javnost, naše studente, nego i za mnoge projekte koji su u tijeku i koji se planiraju“, istaknula je u svom obraćanju uzvanicima Povjerenica Ramljak.

Otvorenje Europskog dokumentacijskog centra pozdravili su i brojni predstavnici splitskog Sveučilišta, Splitsko-dalmatinske županije, te Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba