index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Splićani obilježili Dan Marjana

Splićani su se i ove godine, po sunčanom vremenu, okupili na platou kod Zoološkog vrta, kako bi obilježili još jedan Dan Marjana, simbola svoga grada.

2017_05_14_marjan1.jpg Brojni građani, kao i turisti počeli su već u jutarnjim satima dolaziti pješice na Marjan, sa njegove sjeverne strane, ali i iz smjera Prve vidilice. Od 10,00 sati autobusi gradskog prijevoznika „Prometa“, svakih 20 minuta su vozili na relaciji Hrvatsko narodno kazalište – plato, prevozeći besplatno putnike.
Od 9,00 do 11,00 sati, organizirana je poučna šetnja za građane i turiste (uz objašnjenja na hrvatskom i engleskom jeziku) na dionici: Prva vidilica – Botićevo šetalište – crkva sv. Nikole – Marangunićevo šetalište – Sedlo – Šantine stine – crkva Gospe od Betlema – crkva sv. Jere – Ermitaže (uz izložbu) – Telegrin – Marjanske skale – Dječji grad i amfiteatar na Prvom vrhu. Sekcija Zajednice pustolovnog turizma HGK ŽK Split i JU Park šuma Marjan organizirala je od 9,00 do 12,00 sati besplatne vožnje kajacima za posjetitelje, sa startom na Prvoj vodi. Sa polaskom u 9,30 sati, Splitsko dijabetičko društvo organiziralo je akciju „Šetnjom do zdravlja“, odnosno od jarbola na Matejuški do jarbola na Prvom vrhu, gdje se mogao izmjeriti tlak i šećer u krvi.
2017_05_14_marjan2.jpgU 11,00 sati je u organizaciji JU Park šuma Marjan i TZ Grada Splita, u amfiteatru na Prvom vrhu, priređen prigodni program kojeg je otvorila ženske klapa „. Potom je slijedio Dječji zbor „Srdelice“, pod ravnanjem Jovice Škare, zatim Plesni klub Talent - Studio M, grupa Providenca, uz DJ program. Okupljenim Splićanima se prigodno obratio Robert Koharević, ravnatelj JU Park šuma Marjan, izražavajući zadovoljstvo prisutnošću velikog broja građana i gostiju te ih pozvavši da se svi zajedno priključe programu i uživaju u lijepom i sunčanom danu. Sve prisutne je pozdravila i Povjerenica Vlade RH za Grad Split Branka Ramljak. „Evo, u dva tjedna smo dva puta na Marjanu. Imamo zaista sreću da nam je 1. maja bio predivan dan i da je Marjan bio prepun ljudi, a isto je i danas 14. svibnja. Ljudi nadolaze i sigurna sam da će tokom dana svi naši sugrađani iskoristiti blagodati ovih naših pluća grada. Zadovoljstvo mi je da vas mogu pozdraviti u ime grada i volim da svi zajedno uživamo u našem Marjanu. Ovaj dan je ujedno i završetak Sudamje - svečanosti posvećenih obilježavanju Dana grada i blagdana svetog Dujma, koje su započele još krajem ožujka i u sklopu kojih su bila čak 72 programa. Tako danas sa prekrasnim danom zaokružujemo 2017_05_14_marjan3.jpgcijelo to razdoblje. Na kraju treba reći: čuvajmo naš Marjan, čuvajmo ova pluća, ali i koristimo ga. Izađimo vani, šetajmo, razonodimo se, rekreirajmo se, jer cijeli niz različitih mogućnosti nama pruža naš Marjan. Stoga bih iskoristila i priliku da ljudima koji profesionalno vode Park šumu također zaželim puno, puno uspjeha u radu, a svima nama što više hoda do Marjana i što više uživanja u Marjanu“, kazala je Povjerenica Ramljak, čestitavši ujedno svojoj, ali i svim mamama svijeta Majčin dan. U 12,00 sati kuhari SKMER-a, predvođeni Nevenom Bremecom, počeli su dijeliti besplatne porcije gulaša i njoka svima koji su se zatekli na Marjanu, a „posao“ su završili u svega desetak minuta. Od 16,00 do 19,00 sati, Sekcija ZPT HGK ŽK Split i JU PŠM je na Šantinim stinama organizirala slobodno penjanje za posjetitelje, a u 18,00 sati, su u u crkvi sv. Jere JU PŠM i Udruga „Darovita djeca“ priredili koncert (duet: klarinet Ivan Glavurtić, flauta Paola Vrdoljak), dok je u Ermitažama otvorena izložba likovnih radova Bratovštine svetog Križa.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba