Na Marjanu podignuta zastava Europske unije

Uz intoniranje „Ode radosti“ na Marjanu je, na platou u blizini Zoološkog vrta,  povodom proslave Dana Europe podignuta europska zastava.

2017_05_09_Marjan_Zastava_B.jpg Svečanom trenutku dizanja zastave prisustvovali su zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, povjerenica Vlade RH za Grad Split, Branka Ramljak, pročelnik za kulturu Grada Splita Siniša Kuko te Robert Koharević, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan.

„I Split se ovim činom pridružuje obilježavanju dana koji se danas slavi u cijeloj Europi. Ovo je spomen na Roberta Schumana, nekadašnjeg ministra vanjskih poslova Francuske koji je davne 1950. godine predložio stvaranje Europske zajednice za ugljen i čelik, te time udario temelje stvaranju ujedinjene i slobodne Europe. Uskoro će se 1. srpnja obilježiti 4 godine od ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Puno je truda uloženo u hrvatski ulazak u EU. Nadam se da će svi hrvatski građani, koji su danas punopravni građani EU, osjetiti blagodati koje sa sobom nosi članstvo u Uniji“, kazala je povjerenica Vlade RH za Grad Split, Branka Ramljak.

Zamjenik župana Luka Brčić u svom je govoru istaknuo  kako je Hrvatska sve uspješnija u korištenju financijskih sredstava iz EU fondova.

 
 
Posljednja izmjena: 29.5.2017