index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Cjelodnevna svetkovina blagdana Dana grada i svetog Duje

Završetak euharistijskog slavlja, bio je vrhunac svetkovanja Dana grada i blagdana svetog Duje, koje se nastavilo na Rivi i u cijelom gradu.

2017_05_07_Biskupova_palaća_02.jpg Nadbiskup i metropolit Splitsko-makarski, Marin Barišić priredio je za nadbiskupa Hansa Josefa Beckera, iz njemačkog grada Padeborna, koji je predvodio misno slavlje na Rivi te zvanice i visoke goste, među kojima je bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, primanje na kojem je Povjerenica Vlade RH Branka Ramljak gostu iz Njemačke, po već ustaljenom običaju, uručila ključ grada Splita.

Za to vrijeme na Rivi se nastavljala pučka fešta. Mnoštvo je obilazilo štandove na tradicionalnom sajmu, gdje su se kupovali već tradicionalni suveniri i igračke, od kuhača do „klepetuša“.

U 17,30, dočekana od velikog broja Splićana i gostiju grada, do Rive je doplivala Dina Levačić (21). Ona je u sklopu humanitarne akcije „Dina za 'Moje dijete'“, za šest i pol sati otplivala 25 km dugu dionicu od Omiša do Splita, kako bi potakla pomoć solinskoj udruzi „Moje dijete“, koja skrbi o djeci s teškoćama u razvoju i tjelesnim invalidima. Također, da se podigne svijest građana, da su ta djeca ravnopravni članovi društva i da treba ulagati u njihovu rehabilitaciju i opći životni standard. Na Rivi ju je dočekao proslavljeni olimpijac, jedriličar Tonči Stipanović. Građani su u Omišu na startu, kao i u Splitu na cilju mogli donirati prilog i tako pomoći radu udruge „Moje dijete“, a zauzvrat su dobili majicu ili suvenire. Pomoći se može i direktnom uplatom na račun akcije IBAN: HR98 24840081502002263.

Na tradicionalnoj tomboli je pak slavio šestogodišnji David Tošić iz Sumartina na Braču, koji je na Rivu stigao u pratnji svog barbe Tina Štambuka, a zajedno će na Brač odnijeti nagradu u iznosu od 20.000 kuna. Cinkvina je dobitnica Jelena Ivičević također odnijela na Brač, dok je troje, po svemu sudeći također Bračana, podijelilo ternu od 1500 kuna.

2017_05_07_Biskupova_palaća_02A.jpgUnatoč prevrtljivom vremenu, veliki broj građana je ipak dočekao večernji koncert „Svetog Duje zvona zvone…“ u organizaciji HVIDR-e, koji je počeo nešto poslije 20,00 sati. Prkoseći izazovu kiše  Splićani su se rasplesali uz glazbu kakva priliči pučkoj fešti. Koncert je započela grupa Viva. Nakon njih su se na bini redali Dražen Zečić, Giuliano, Tiho Orlić i Jole. Na kraju je nastupio Marjan Ban sa njegovim Diktatorima. Koncert je, osim slavljeničkog, ujedno imao i humanitarni karakter. Naime, HVIDR-a je ove godine pomogla Gradu u organizaciji koncerta pa je ovo ujedno bio i memorijal za Andriju Bartulića – Tonija, kada se skupljaju donacije za potrebite udruge. Tako će HVIDR-a i ovaj put, iz svojih sredstava, donirati 40.000 kuna Udruzi „Naš svijet“.
Dan slavlja grada Splita zaključen je velikim vatrometom na Rivi.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba