index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Veslači Oxforda pobjednici 16. regate legendi

Veslačke legende Oxforda pobjednici su 16. međunarodne veslačke regate osmeraca „Sveti Duje“, čime su ostvarili i svoju petu pobjedu u, sada već trinaestom troboju veslačkih veterana Splita, Oxforda i Cambridgea.

2017_05_07_regata.jpg Danas su se na stazi od Lučke kapetanije do Matejuške veslale samo dvije utrke, jer su veslači Oxforda pobijedili u obje. Splićani i veterani Cambridgea su podijelili drugo mjesto, s obzirom da su u prvoj utrci bili drugi, ali su u trećoj stigli tek treći na cilj.
Utrku je pratio velik broj Splićana i njihovih gostiju, među kojima je bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, a veslačku feštu nije poremetilo ni vrijeme, koje su svi uspoređivali s onim kada se vozi čuvena utrka osmeraca Oxforda i Cambridgea na Temzi.  
Da nezadovoljnih nije bilo vidjelo se prilikom podjele pehara i medalja a Peristilu, jer je, prije svega riječ o sportskom spektaklu i prijateljskom druženju veslača koji zajedno broje tridesetak olimpijskih medalja. Rijateljstvo koje se razvilo tokom proteklih godina razvilo je kod engleskih veslača i posebnu emociju prema Splitu, koja se očituje se i u tome da se preko 25% sudionika regate vraća na Jadran barem jednom godišnje, dok je 11 sudionika u Hrvatskoj kupilo nekretnine, a bivši su veslači u Engleskoj osnovali i 3 turističke agencije koje u Hrvatsku godišnje šalju preko 4 tisuće gostiju.
O značenju same regate pak dovoljno govori podatak da je uvrštena u kalendar EUSA.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba