index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Proslavljen Dan Županije Splitsko-dalmatinske

Prigodnom svečanošću u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika danas je proslavljen Dan Županije Splitsko-dalmatinske. Tom prigodom su dodijeljene županijske nagrade (skupne i osobne te za životno djelo).

2017_04_21_Dan_Županije_F.jpg Nagradu za životno djelo su dobili akademik Davorin Rudolf, profesor dr.sc. Borben Uglešić i poduzetnik Ivan Šimunović. Osobne nagrade su dobili Petar Buljević iz Omiša, Ivan Jakšić iz Supetra, Ante Omazić iz Kaštela, dr.sc. Stanislav Piplović iz Splita te Marija Županović iz Splita. Skupne nagrade su dobili KUD Sveti Kliment iz Gornjeg Sitnog, Ronilačko-ekološki klub HVIDR-a Split, Sportska sekcija liječnici tenisači Hrvatskog liječničkog zbora – Podružnica Split, Sveučilište u Splitu te Udruga veterana Domovinskog rata 114. brigade HV-a. Posebnu Povelju je dobila Matea Kolovrat, za osvojeno prvo mjesto na 1. Svjetskom prvenstvu za osobe s oštećenjem sluha, koje je održano u Samsunu, u Turskoj 2016. godine.

2017_04_21_Dan_Županije_D.jpgU ime nagrađenih se zahvalio akademik Rudolf. Zahvalio se svima koji su bili predlagatelji, kao i onima koji su odlučivali te visoko vrednovali rad i postignuća nagrađenih. Izrazio je posebno zadovoljstvo jer je nagrađeno Sveučilište , kao i trojica znanstvenika, ocijenivši to poticajem da se to vrelo znanja i dalje snažno razvija. Uz isticanje povijesnih razvojnih zamaha kritičke riječi je uputio na račun političkog nesuglasja koje koči razvoj, neuspjeh kandidature Splita da postane prijestolnica kulture te na „grubo smaknuće“ Urbanističkog zavoda Dalmacije, što je radost donijelo jedino anarhiji. Ističući da se nagrada dodjeljuje u Muzeju HAS-a, najdragocjenijoj instituciji za hrvatski narod, u smislu napajanja inspiracije i motiviranja za rad, citirao je riječi: kad ideš na bunar i srkneš malo hladne vode sjeti se onih koji su bunar sagradili“.

2017_04_21_Dan_Županije_A.jpgProslavi su uz Povjerenicu Vlade za grad Split Branku Ramljak prisustvovale i brojne ličnosti iz javnog života grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske.

Dan Županije je ustanovljen kao sjećanje na konstituiranje prvog saziva Županijske skupštine 14. travnja 1993. godine. S obzirom da je ove godine taj datum „padao“ u Velikom tjednu, svečana sjednica je pomaknuta na 21. travnja.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba