index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Predstavljena kandidatura Splita za festival ragbijaša - veterana 2019. godine

Predstavnici Ragbi kluba Nada danas su predsjedniku udruge Ragbi veterana Evrope (European Golden Oldies Rugby - EGOR) Daveu McDonaldu predstavili kandidaturu grada Splita za održavanje 15. EGOR festivala, koji će se održati od 6. do 10. lipnja 2019. godine.

2017_04_21_Nada_A.jpg Kandidaturu je predstavio Zoran Derado, predstavnik Hrvatske u EGOR-u i član Izvršnog odbora Nade, a prezentaciji, održanoj u prostorima Gradske uprave prisustvovali su, uz predstavnike EGOR-a i Povjerenica Vlade RH za grad Split Branka Ramljak, pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu Hrvoje Akrap, predsjednik Splitskog saveza sportova Ivan Veštić, predstavnici Turističke zajednice grada te predstavnici RK Nada i Hrvatskog ragbi saveza.

Prvi svjetski festival ragbi veterana je održan 1979. godine u Aucklandu na Novo Zelandu, a prvi EGOR 1992. godine u Denboschu u Nizozemskoj. Posljednji, 13. održan je 2015. u španjolskom San Sebastianu, a ove godine će se održati u portugalskom Lisabonu. Split je inače još 2002. godine bio domaćin ovog festivala. Po riječima Mc Donalda ovdje bije riječ o klasičnom natjecateljskom turniru, već o pravom festivalu koji bi gradu trebao donijeti mnoge benefite. 2017_04_21_Nada_C.jpgNaime, cjelokupna organizacija veterana djeluje na volonterskim principima. „Sportski susreti se odvijaju po principu da nije važan rezultat. Ako pobijediš – pobijediš, ako izgubiš – izgubiš. Važno je okupljanje i druženje, a sudionika svaki put ima sve više i više. U španjolskoj je bilo 1500 izravnih sudionika iz 60 momčadi, a u Lisabonu očekujemo već više od 2000 iz 90 timova. To je toliko ljudi da će festivalsku atmosferu prenijeti na ulice grada“, rekao je Mc Donald, koji je bio vidno zadovoljan predstavljanjem kandidature Splita.

Pozdravljajući goste, Povjerenica Ramljak je naglasila kako je Split grad sporta i grad koji podržava sport. „Moj suprug je fan ragbija pa ga i ja tako volim pogledati. To je vrlo težak sport. Nadam se da će se svima koji dođu u Split svidjeti grad i da će poželjeti doći ponovo“, kazala je Ramljak.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba