index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

U Domu HV-a medijima prezentirana ovogodišnja Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija – ASDA

Povodom održavanja četvrte po redu "Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije – ASDA", danas je u Dom Hrvatske vojske u Lori održana konferencija za medije kojoj su nazočili državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, ...

2017_04_14_Pressica_ASDA_02.jpg ... pomoćnik ministra obrane za materijalne resurse ujedno i direktor Izložbe ASDA 2017 Roman Mikulić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral  Predrag Stipanović i Povjerenica Vlade Republike Hrvatske za Grad Split Branka Ramljak.
„U MORH-u smo jako zadovoljni pripremama za održavanje sajma koji je jako važan za prezentaciju naše vojne industrije i njezinih proizvoda. Dolazi ukupno 131 izlagač iz 22 zemlje. 62 izlagača su domaće tvrtke, a 69 izlagača jesu strani proizvođači vojne tehnike i opreme.  Za sada imamo najavljen dolazak 33 strana izaslanstva. To su dobre vijesti i za grad Split s obzirom da će biti popunjeni brojni hotelski kapaciteti“, kazao je državni tajnik Jakop u uvodnom se izlaganju i tom se prigodom zahvalio organizatoru američkoj tvrtki TNT Production Inc, veleposlanstvu SAD-a i Gradu Splitu.

Prema riječima direktora izložbe Romana Mikulića održavanje ASDA-e je gospodarski, vojni, ali i vanjsko-politički događaj, a „Spaladium Arena“ pokazala savršenim prostorom za održavanje jedne takve velike manifestacije.
2017_04_14_Pressica_ASDA_01.jpg„Mnogi poslovi biti će sklopljeni upravo za vrijeme održavanja sajma koji je pokazao svoju opravdanost u gospodarskom i poslovnom smislu“, kazao je između ostalog Mikulić.
Zapovjednik HRM-a, kontraadmiral Predrag Stipanović kazao je kako će se prvog dana održavanja ASDA-e održati pokazna vojna vježba u akvatoriju lučice na Poljudu u kojoj će, prema kontraadmiralovim riječima, prvi put sudjelovati zračne jedinice mornarice SAD-a.
Sve nazočne na konferenciji pozdravile je i Branka Ramljak, Povjerenica Vlade RH za Grad Split.
„Prvi sastanak koji sam imala kao Povjerenica Vlada bio je upravo sastanak sa delegacijom organizatora ovog međunarodnog vojnog sajma. Posve je jasno da Split ima ogromne potencijale  u smislu održavanja ovakvih manifestacija. Nikako ne smijemo zanemariti gospodarski aspekt koji vojni sajam ima. Uvjerena sam da će izlagači, kao i brojni posjetitelji, strani i domaći, za vrijeme održavanja sajma uživati u ljepotama našeg grada, kao i u našoj bogatoj kulturnoj baštini“, kazala je Povjerenica Vlade RH za Grad Split.
Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (ASDA - Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference) međunarodna je izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme koja će se po četvrti put održati u Splitu, u „Spaladium Areni“ od 26. do 28. travnja 2017. godine, pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Organizator izložbe je američka tvrtka TNT Production Inc., specijalizirana za organizaciju sajamskih priredbi takvog tipa.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba