index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.


main_galerija
Split - Riva /2/

Branka Ramljak preuzela dužnost Povjerenice Vlade Republike Hrvatske za Grad Split

Potpisivanjem akta o preuzimanju Izvješća o primopredaji vlasti, koje joj je uručio doskorašnji gradonačelnik Ivo Baldasar, Branka Ramljak je danas i formalno stupila na dužnost Povjerenice Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Splita.

2017_04_11_Primopredaja_03.jpg Vlada RH ju je na tu dužnost imenovala 6. travnja 2017. godine, a nakon što je donijela Odluku o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Splita i razrješenju gradonačelnika Grada Splita i njegovih zamjenika Aide Batarelo i Gorana Kovačevića. Te odluke su stupile na snagu 7. travnja ove godine.
„Više sam nego zadovoljan izborom gospođe Ramljak za Povjerenicu. S obzirom da se poznajemo i da znam tko je, mogu reći da, na neki način i Goran i ja, ostavljamo mirne savjesti i u dobre ruke Grad Split, ova dva mjeseca do izbora gradonačelnika ili gradonačelnice. Naravno da ćemo kolega Goran i ja, a i kolegica Aida, koja je isto mogla doći, ova dva mjeseca, a i kasnije, biti na raspolaganju za pomoć ili objašnjenje“, kazao je Ivo Baldasar, u prigodi ovog čina, održanog u velikoj vijećnici Gradske uprave Grada Splita, čemu je prisustvovao i dojučerašnji zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević.
„Zaželio bih gospođi Ramljak puno sreće u prelaznom periodu, kao i novoj upravi Grada, koja god da bude, da uspješno i dobro vodi grad. Osobno ću biti na raspolaganju Povjerenici za sve što bude trebalo u narednom periodu, s obzirom da znamo koliko je bilo teško i nama prvih dana, dok smo 'polovili' sve. To iskustvo može koristiti i svi smo na dispoziciji da Split funkcionira u okviru zakonskih ovlasti koje ima Povjerenik u narednom periodu“, kazao je Kovačević.
Povjerenica Ramljak je izrazila zadovoljstvo velikim prisutnošću novinara ovom događaju, što po njenom mišljenju potvrđuje i značaj samoga Splita te je ujedno pojasnila njene obaveze kao Povjerenice.
 „Očito postoji veliki interes za sve što se radi u Splitu, što nije čudno jer je Split drugi grad po veličini u Hrvatskoj, a po mnogo čemu najbolji i najlipši grad na svitu. Povjerenica Vlade nije tijelo lokalne samouprave, odnosno Grada Splita, već je moja dužnost da temeljem rješenja Vlade obavljam poslove iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika. Moje obaveze su zadane na način da ja uglavnom rješavam tehnička pitanja u ovom prijelaznom razdoblju. Dakle, da Grad normalno funkcionira, da obaveze  preuzete u prethodnim razdobljima, a dospijevaju periodu mog mandata da ih pokušam dovesti do kraja. Također, da ne preuzmem neke obaveze koje bi mogle prouzročiti štetu ili doći na naplatu u sljedećem razdoblju. I to je važno da se zna, kao i zbog izjava, jer ja nisam političar, ni stranačka osoba. Moje ingerencije su isključivo u okviru onoga što sam dobila kao Vladin Povjerenica. Zbog toga i moje izvješće po završetku i ide u Ministarstvo uprave, koje onda izvještava Vladu, a ne ovdje u Splitu građanima. Split je prvi put u 2017_04_11_Primopredaja_04.jpgovakvoj situaciji. Međutim, u Hrvatskoj na žalost imamo dosta primjera gdje postoje povjerenice i povjerenici. Već sam stupila s njima u kontakt pa se nadam da neće biti problema. Poznato je da nema proračuna, ali ćemo omogućiti da normalno funkcionira 'hladni pogon' i neke aktivnosti koji su u predstojećih mjesec i pol dana važne, posebno fešta svetog Duje pa ćemo voditi računa da se u okviru naših mogućnosti sve normalno odvija“, rekla je Povjerenica Ramljak. Ujedno je zahvalila prethodnoj upravi, gradonačelniku i njegovim zamjenicima „ljudima koji jako vole grad Split i koji su u protekle četiri godine sve što je bilo u njihovoj moći usmjerili za dobrobit Splita“.
Nakon tih njenih riječi uslijedila je primopredaja Izvješća – dokumenta u kojem su na 231 stranici sublimirane sve realizirane i predstojeće, odnosno tekuće aktivnosti kojima se bave službe Gradske uprave.
S tim u vezi ona je zamolila malo strpljenja vezano za proslavu Dana Grada te da će javnost biti uskoro obaviještena kada cijeli program bude pripremljen. Što se tiče dodjele nagrada Grada kazala je kako će se nastojati da to bude svečano obilježeno, ali nije mogla kazati kada i gdje će se dodjela nagrada održati.
Bladasar je dodao da je uglavnom sve riješeno, nešto skromnije nego prethodnih godina te da će se održati i, također nešto skromniji, koncert kojeg će splitska HVIDR-a pokloniti gradu. Što se tiče ULTRA Europe festivala naglasila je da se on održava u srpnju te da će se do tada sigurno riješiti mnoge stvari, ali nije mogla reći da će u ovom periodu biti potpisani ugovori, nego da će to vjerojatno biti u nadležnosti buduće gradonačelnice ili gradonačelnika.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba