index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

U Splitu otvoreno Europsko prvenstvo u dizanju utega

Europsko prvenstvo u dizanju utega, koje se u Splitu održava od 1. do 8. travnja, službeno je otvoreno u nedjelju u Sportskom centru Gripe.

2017_04_02_ep_utezi.jpg Veliku sportsku manifestaciju otvorila je Janica Kostelić, državna tajnica u središnjem državnom uredu za sport i izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koja je u svom govoru istaknula kako je Hrvatska diljem svijeta poznata po svojim sportskim dostignućima. „Hrvatska je zemlja velikih sportaša po kojima je naša domovina prepoznatljiva diljem svijeta ali jednako tako Hrvatska je i zemlja koja je poznata kao sjajan organizator velikih sportskih natjecanja. Nakon 20 godina i Europskog prvenstva u Rijeci, dizanje utega zahvaljujući Splitu sada se vraća u Hrvatsku i to me čini jako sretnom“, rekla je Kostelić.

Ivo Baldasar, gradonačelnik Grada Splita obraćajući se nazočnima na ceremoniji otvaranja dizačima i dizačice iz 41 europske države zaželio je ugodan boravak u gradu pod Marjanom.
„U samom početku, kada mi je predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza Damijan Krklec predložio ideju održavanje Europskog prvenstva u Splitu, mi smo kao Grad podržali ovu manifestaciju. Svim sportašima želim ugodne dane u Splitu i što bolje sportske rezultate. Neka najbolji pobjedi“, poručio je splitski gradonačelnik.

2017_04_02_ep_utezi2.jpgDamijan Krklec, predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza rekao je dizanje utega platforma za sve sportove.
„Dizanje utega nije važan samo kao samostalan sport već je i puno više od toga jer dizanje utega je baza za sve ostale sportove. Dizanje utega je dio priprema u svakom sportu“, istaknuo je Krklec.

Europsko prvenstvo u dizanju utega u Splitu se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a njen izaslanik Tomislav Mađar kazao je kako je Split najbolji izbor za domaćina ovog Europskog prvenstva.

Predsjednik Europske dizačke federacije Antonio Urso istaknuo je kako će Europsko prvenstvo u Splitu biti rekordno po broju sudionika jer na njemu sudjeluju natjecatelji iz 41 europske zemlje. Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja je rekao kako ovo Europsko prvenstvo u dizanju utega najveće sportsko natjecanje u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba