index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.


main_galerija
Split - Sustipan /4/

24. Porin po treći put u Splitu

Dodjela najveće i najznačajnije hrvatske glazbene nagrade Porin održat će se 17. ožujka u splitskoj Spaladium Areni. To će biti 24. dodjela te nagrade, a Split će po treći put za redom biti domaćin tog najvećeg glazbeno-scenskog spektakla, ...

2017_03_15_press-porin.jpg ... koji se u organizaciji Hrvatske radio televizije, Hrvatske glazbene unije i Hrvatskog društva skladatelja održava uz pokroviteljstvo Grada Splita, splitske Turističke zajednice te Županije Splitsko-dalmatinske.
Na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena ova manifestacija predstavnici organizatora, kao i izvršni direktor Porina Tomislav Mrduljaš jasno su istakli kako bez podrške Splita i splitske Turističke zajednice te Županije, koji snose 30 posto troškova, ne bi bilo moguće realizirati ovakav projekt.
Uz stalno napominjanje da je Split grad glazbe i da se to potvrđivalo na svakom dosadašnjem Porinu, organizatori su naveli i kako je za rast tog projekta, uz konceptualne promjene, upravo zaslužna i podrška domaćina. Tako su za ovogodišnju priredbu pristigle čak 1724 prijave. Za pjesmu godine 236 prijava, što je čak 61 više nego prošle godine, dok su za album godine pristigle čak 83 prijave. Nagrade će se dijeliti u 33 kategorije, a u programu, koji će trajati 2,35 sati sudjelovat će 14 izvođača.
Govoreći o izravnim i posrednim koristima Mrduljaš je kazao kako će arenu, uz cijenu ulaznice od 50 kuna napuniti preko pet tisuća gledatelja, koji će doći iz Hrvatske i inozemstva te da će biti ostvareno preko 1500 noćenja.
U tom smislu je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar podsjetio kako je prije tri godine bilo mnogo skepse, hoće li se u Splitu moći organizirati jedan takav događaj. „Drago mi je da se i ove godine Porin održava u Split. To je velika manifestacija s kojom produžujemo turističku sezonu. Ovo je neka vrsta predsezone, jer se izašlo u susret da se manifestacija održava malo ranije, s čime su i smanjeni troškovi. Siguran sam da će se sve održati u redu i da ćemo i dogodine imati Porina u Splitu“, rekao je gradonačelnik Baldasar. O promociji Splita kojoj doprinosi ova manifestacija govorila je i direktorica TZ Splita Alijana Vukšić. „Svi uživamo u onome što nam glazba donosi, a ona je uz sport i kulturu ona je jedan od naših glavnih turističkih proizvoda. Bilježimo stalni dvoznamenkasti rast gostiju pa se nadamo nastavku tog trenda zahvaljujući i ovakvim događanjima“ kazala je direktorica Vukšić.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba