index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Veleposlanica Australije Elizabeth Petrović u nastupnom posjetu Splitu

Gradonačelnik Ivo Baldasar danas je u nastupni posjet primio veleposlanicu Australije Elizabeth Petrović, koja je u veljači predala vjerodajnice predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović.

2017_03_15_aus-veleposl.jpg U srdačnom razgovoru veleposlanica je izrazila zadovoljstvo posjetom te uvjerenje da će nastaviti uspješno posredovati u plodnoj suradnji između Splita i Australije, čemu je značajan doprinos dala njena prethodnica, veleposlanica Susan Cox, koja je bila česta gošća u Splitu i u oproštajnom posjetu boravila 30. studenog prošle godine. „Iako je ovo nastupni posjet, ja sam prije deset godina bila u Splitu kao turist i zaljubila se u grad, ali tada nisam mogla ni sanjati da ću u njega doći kao veleposlanica. U razgovorima smo potvrdili da je odlična suradnja, a nadam se da će se ona unaprijediti. Važno je istaknuti turističke veze, jer je prošle godine Split posjetilo 28 tisuća turista iz Australije koji su ostvarili 64 tisuće noćenja, koji se u gradu zadržavaju dvostruko duže od ostalih turista. Zahvaljujući dijaspori su vrlo dobre veze, s obzirom da je mnogo ljudi u Australiji iz Dalmacije. Ekonomska suradnja je otežana zbog udaljenosti i jake konkurencije evropskih zemalja, ali se i malim koracima može napraviti mnogo“, kazala je veleposlanica Petrović.
„Ovaj susret predstavlja pravo zadovoljstvo jer već cijeli niz godina imamo izvanredne odnose s Australijom i veleposlanstvom“, kazao je gradonačelnik Baldasar. Pritom je podsjetio da je dosadašnja veleposlanica bila velika prijateljica Splita te izrazio nadu da će se ta suradnja ostvarivati na isti pa čak i bolji način. „Ako se za išta može reći da je dobro onda je to ta suradnja. Na žalost, usprkos našim nastojanjima i višekratnim pokušajima na području ekonomske suradnje, udaljenost i konkurencija evropskih zemalja nas je na tom planu onemogućila snažniju suradnju. Međutim, potrudili smo se na području kulture u čemu ćemo nastaviti suradnju i naravno turizam. To nam je možda najvažnije, jer smo prošle godine ostvarili povećanje od 34 posto, a nastavku takvog rasta se nadamo i ove godine“, kazao je splitski gradonačelnik.
Na kraju posjeta veleposlanica Petrović se upisala u Spomen knjigu Grada Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba