index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.


main_galerija
Split - Riva /2/

Ivana Buklijaš dobitnica je ovogodišnjeg priznanja „Splitski cvit“

Ivana Buklijaš, liiečnica Hrvatske gorske službe spašavanja, ovogodišnja je dobitnica priznanja "Splitski cvit" kojeg već petu godinu, na Međunarodni dan žena, dodjeljuje udruga Naš kvart.

2017_03_08_cvit1.jpg Na današnjoj svečanosti u Vili Dalmacija koja je okupila brojne građane i osobe iz splitskog javnog života, iskusnoj alpinistici, speleologinji i anesteziologinji KBC-a Split priznanje je uručio gradonačelnik Ivo Baldasar.
„Hvala svim koji su odlučivali na ovom lijepom priznanju. Doista ovo nisam očekivala“, kratko će Buklijaš, volonterka HGSS-a koja je sudjelovala u brojnim akcijama spašavanja života.
Pokretačica ove manifestacije Milena Mratinić, predsjednica udruge Naš kvart pozdravila je sve okupljene i čestitala Dan žena.
Gradonačelnik Ivo Baldasar istaknuo je kako borba žena za punu ravnopravnost još nije gotova.
„Mnogo je toga postignuto i još toga treba postići. Pri tom mislim na suzbijanje nasilja u obitelji koje se sve više javlja  u suvremenom svijetu. Danas ovdje slavimo postignuća iznimnih žena, a kroz njih i ženska dostignuća uopće. Hvala udruzi Naš kvart na inicijativi koja nas iz godine u godinu povezuje i okuplja, odajući priznanje zaslužnim ženama i vjerujem da će ova lijepa tradicija  živjeti i dalje. Čestitam od srca dobitnicama ovogodišnjeg Splitskog cvita, ali i svim kandidatkinjama, koje su za mene i za sve nas cvitovi koji čine buket splitske pameti, nesebičnosti i ženske snage koja pomiče i 2017_03_08_cvit2.jpgpokreće naš grad i našu zajednicu.“, kazao je splitski gradonačelnik.
Župan Zlatko Ževrnja  i gradonačelnik Baldasar uručili su i plakete za 15 ovogodišnjih kandidatkinja, 15 latica.
Ove godine u konkurenciji su bili Višnja Armada, Vesna Alebić, Tašenka Matulović Tabak, Senka Mrduljaš Pezzi, Patricija Vodopija, Olga Granić, Mirjana Kučer, Mirjana Bjelić, Maja Medić, Katja Meštrović, Irena Orlović, Aleksandra Kardum, Bjanka Bubica Šarić, Gordana Mijaljica, Đordana Barbarić, te na koncu nagrađena Ivana Buklijaš.
Na svečanosti u Vili Dalmaciji nastupili su prvakinja splitskog HNK-a Bruna Bebić, glazbeni kvartet učenika Glazbene škole Josipa Hatzea,  zbor Marjanke, te ženska klapa Filip Dević

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba