index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

U Spaladium Areni otvoren 22. međunarodni sajam GAST

Danas je u Spaladium Areni otvoren 22. po redu međunarodni sajam GAST koji, kako je rečeno, okuplja sve koji nešto znače u hrvatskoj  i dalmatinskoj gastronomiji  i turizmu.

2017_03_01_Gast_04.jpg Sajam je otvorenim proglasio Željko Garača, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i pokroviteljice sajma,  kazavši kako s kvalitetnim i jakim turizmom Hrvatska definitivno može imati uspješnu budućnost.
„Značaj ovakvih manifestacija je u doprinosu turizmu, najjačem sektoru našeg gospodarstva. Postoje dileme i prijepori koliko je dobro da turizam dominira. Međutim, kada su u pitanju jadranske županije, naša jadranska regija, moramo biti svjesni da je turizam naša sudbina“, kazao je Garača.

2017_03_01_Gast_02.jpgVisoke uzvanike, predstavnike Ministarstva turizma RH, Hrvatske gospodarske komore, Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije,  te brojne goste pozdravila je Sanja Vuković Veić, direktorica tvrtke "Sajam Split", organizatora manifestacije.
„Sajam je okupio 587 izlagača iz osam zemalja. Vrijedan je podatak o porastu broju izlagača za 25 posto. Svi važni akteri naše gastronomske scene i turizma došli u Splitu, na sajam GAST. Cijela Dalmacija postala je važna točka na mediteranskoj gastronomskoj mapi.
U organizaciji i pripremi ovog sajama uvijek se vodimo idejom da pružimo nove smjernice u razvoju turizma i turističke ponude. Grad Split postao je važan na mapi sajamskih gradova, ne samo u Hrvatskoj, nego i široj regiji. Vjerujemo da će biti sluha da se u funkciju stavi multifunkcionalna dvorana namijenjena i za održavanje sajmova. To bi bio pravi motor koji bi definitivno ojačao Split kao destinaciju koja bi 365 dana primala goste“, istaknula je to  u svom govoru direktorica Vuković Veić.

2017_03_01_Gast_03.jpgGradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar čestitao je organizatorima sajma i poželio da manifestacija potraje još mnogo godina.
„GAST se kroz sve ove krizne gospodarske godine pokazao vrlo žilavim i više se ne bori za opstanak. Doista je impresivno vidjeti punu dvoranu Spaladium arene sa brojim proizvodima koje naš turizam pruža. Nesporna je činjenica da je turizam u Hrvatskoj postao jaka gospodarska grana koji pruža sinergiju u plasmanu mnogih usluga, znanja i proizvoda. O turizmu moramo voditi brigu i bez njega ne bi smo dobro prošli. Sve se više čuje kako u turizmu nedostaje kadrova  zato što ne školujemo djecu za to jer mislimo da nije dobro da budu kuhari, ugostitelji“, poručio je gradonačelnik Baldasar.
Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja kazao je kako porast broja izlagača na ovom međunarodnom sajmu dodatno potvrđuje kako Hrvatska konačno izlazi iz dugogodišnje gospodarske recesije.

2017_03_01_Gast_01.jpgGlavni tajnik Ministarstva turizmaIvo Bašić u svom je govoru također čestitao organizatorima sajma ustvrdivši kako je GAST važan događaj i za male proizvođače koji ne mogu izdvajati velika financijska sredstva za marketing i prezentaciju svega onoga što vrijedno proizvode.
Vesna Friedl, direktorica splitske Hrvatske gospodarske komore nazvala je GAST jednim  od najstarijih i najprepoznatljivijih sajamskih turističkih manifestacija u Hrvatskoj.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba