index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.


main_galerija
Split_Sustipan_3

Predstavljeno ovogodišnje izdanje međunarodnog sajma GAST

Ovogodišnji, 22. po redu međunarodni sajam GAST održava se od 1. do 4. ožujka po drugi u Spaladium Areni. Sanja Vuković Veić, direktorica tvrtke "Sajam Split", organizatora manifestacije, istaknula je na današnjoj konferenciji za medije kako GAST ove godine broji čak 587 izlagača.

2017_02_27_Pressica_Gast_C.jpg „Ovo je 22. godina održavanja vodećeg gastronomskog i turističkog događaja u Splitu i Hrvatskoj. Ponosno ističemo podatak o porastu broju izlagača za 25 posto, a porastao je i broj najavljenih poslovnih kontakata za vrijeme sajma od 35 posto.“, naglasila je Vuković-Veić na konferenciji za novinare.
Sajam, kao i prethodnih godina, kako je kazala, prati niz zanimljivih događanja kao što su Dionizijana, odnosno, međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića i svečana dodjela nagrada vinarima, natjecanje barmena, humanitarna manifestacija “Poznati u kuhinji”, te još mnogo drugih događanja.
I ove godine, prema njezinim riječima,  okupit će se sve najbolje od gastronomije, turizma, vinarstva te tvrtke iz oblasti ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma. Tijekom godina,  GAST  se pozicionirao kao nezaobilazno mjesto okupljanja gospodarstvenika relevantnih djelatnosti, razmjene iskustava, unaprjeđenja postojeće suradnje i sklapanja novih poslova neposredno pred turističku sezonu na atraktivnom rastućem turističkom tržištu Hrvatske.

2017_02_27_Pressica_Gast_A.jpgZamjenik gradonačelnika , Goran Kovačević istaknuo je kako kroz tradiciju GAST-a Split ide u smjeru pravog sajamskog grada.
„Čestitam organizatorima koji uporno i predano više od dva desetljeća rade na događaju po kojem je Split postao prepoznatljiv i koja je postala brend grada. Split se pozicionirao kao dobar domaćin sajamskih manifestacija. Uspjeh ovakvog događanja, kao i broj posjetitelja, jedan su od elemenata za dobru pripremu nadolazeće turističke sezone. Iako su neki predviđali da sajamske manifestacije  u Splitu nemaju veliku budućnost, dogodilo se upravo suprotno“, kazao je zamjenik gradonačelnika.

Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Grada Splita u svom je govoru istaknula kako je Splita prepoznat na karti kongresnih događanja. Samo prošle godine, navela je čelnica gradske Turističke zajednice, u Splitu je održano 250 kongresnih događanja.
Pohvale na organizaciji ovogodišnjeg GASTA izrazili su i Anđelko Katavić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i EU integracije, Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije, Danica Poparić-Majić  u ime HGK-a, te Luka Diel-Zadro, predsjednik Uprave Dalmacijavina.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba