index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.


main_galerija
Niemann

U splitskom Mesdiždu otvorena učionica za islamski vjeronauk

„Važno je da živimo u suživotu, u miru i međusobnom poštovanju, te da se međusobno pomažemo bez obzira na vjeroispovijest. To je poruka koju moramo prenositi našoj djeci i naraštajima koji dolaze nakon nas. Takva poruka zalog je za budućnost.“, kazao je gradonačelnik Ivo Baldasar

2017_02_24_Medžils_A.jpg ... na današnjoj svečanosti u prostorijama Mesdižda islamske zajednice u Splitu gdje je otvorena učionica za vjeronauk. Tom prigodom je izrazio zadovoljstvo što je Grad Split, zajedno sa Splitsko-dalmatinskom županijom, dao financijski doprinos da se uredi ova učionica za djecu islamske vjeroispovijesti.
Svečanosti  je uz gradske i županijske dužnosnike, predstavnike bošnjačkih udruga iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije, nazočio muftija zagrebački  Aziz ef. Hasanović te glavni splitski imam Vahid ef. Hadžić.

Zagrebački muftija ef. Hasanović ustvrdio je, pak, kako je otvaranje učionice za islamski vjeronauk snažna poruka koja dolazi iz Splita.

2017_02_24_Medžils_B.jpg„Važno je pokazati zajednički rad za opće dobro pogotovo u današnje vrijeme važno je paziti da ne dođe do skretanja u krivom, radikalnom pravcu. Upravo je ova učionica mjesto gdje se ruše zidovi i predrasude. Ovo je mjesto gdje se vidi da je islam vjera ljubavi, vjera mira, vjera poštivanja drugih i o tome će djeca ovdje učiti.“, kazao je zagrebački muftija ef. Hasanović istaknuvši  kako je otvaranje učionice za islamski vjeronauk snažna poruka koja dolazi iz Splita.
Muslimani pali za hrvatsku samostalnost, kazao je, obvezuju sve nas da nastavimo graditi toleranciju i međusobno poštovanje. Život islamske zajednice  u Hrvatskoj, po njegovom mišljenju,  izuzetan je primjer suživota  i međusobnog uvažavanja. „ To je nešto čime se možemo podičiti u cijeloj Europi , ali i šire“, istaknuo je ef.Hasanović koji je potom gradonačelniku Baldasaru uručio zahvalnicu za višegodišnju uspješnu suradnju u nesebičnu podršku koju Medžilsu Islamske zajednice-Split. pruža Grad Split.

Kako je pojasnio glavni imam splitski ef. Hadžić, mektepska učionica početkom ove godine je potpuno je obnovljena  i  suvremeno opremljena za održavanje vjeronaučne nastave.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba