index
naslovnica.gif
Press
Izvješća za medije
Reakcije, demanti, pojašnjenja
Obavijestimain_galerija

23. siječnja 2017. - Zamjenici Aidi Batarelo Zaključkom gradonačelnika oduzete ovlasti

Zaključkom gradonačelnika, koji je stupio na snagu današnjim danom, uskraćuje se zamjenici gradonačelnika Aidi Batarelo obavljanje svih poslova koje joj je gradonačelnik Grada Splita povjerio, a sukladno važećem Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi.

„Promjenom političkih okolnosti već je dulje vrijeme otežano operativno i radno obavljanje zadaća vezano za rukovođenje Gradom. Odgovornost za to je isključivo na SDP-u pa i na mojoj dosadašnjoj zamjenici koji su prouzrokovali ovakvo neodrživo stanje, nikako ne moja. Predugo sam tolerirao nemoguću situaciju i ovo je neminovan i, vjerujem, svima razumljiv poslovni potez iza kojeg nema nikakvih osobnih animoziteta.“ rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar.
Sukladno zakonu, gradonačelnik može određene zadatke povjeriti svojim zamjenicima, a vlastitim izborom zamjenica Batarelo takve zadatke više nije u mogućnosti obavljati. Kao službeni protukandidat aktualnom gradonačelniku, njegova dojučerašnja zamjenica i formalno više ne zastupa politiku aktualne Gradske uprave ni gradonačelnika, a po čijim  ovlastima obavlja sve dnevne poslove i aktivnosti. 
Gradonačelnik  je kao najodgovornija osoba za upravljanje Gradom dužan osigurati nesmetan rad i koordinaciju gradskih službi na način koji će osigurati realizaciju projekata i ciljeva kojim je dobiveno povjerenje građana u tekućem mandatu, što će i nastaviti činiti zajedno sa svojim zamjenikom Goranom Kovačevićem.


Molimo vas da sukladno uređivačkoj politici vaše medijske kuće molim vas da upoznate javnost s ovim informacijama.


URED GRADA

Print

 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba