index
naslovnica.gif
Press
Izvješća za medije
Reakcije, demanti, pojašnjenja
Obavijestimain_galerija

21. studenog 2016. - Sve splitske službe su spremne za slučaj nepovoljnih vremenskih prilika

Nadležne službe i operativne snage civilne zaštite spremne su za reagiranje i otklanjanje posljedica u slučaju nastanka izvanrednih događaja uzrokovanih nepovoljnim vremenskim uvjetima. To je zaključak sa sastanka u zgradi Gradske uprave u kojem su predstavnici Grada Splita, Državnog ureda za zaštitu i spašavanje –  Područnog ureda Split, PU splitsko – dalmatinske, tvrtke Cestar d.o.o, Point d.o.o., Promet d.o.o., Čistoća d.o.o., Vodovod i kanalizacija d.o.o., Parkovi nasadi d.o.o., Hrvatske ceste d.o.o., Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita, Javne ustanove Park šume Marjan, Hrvatskog Crvenog križa– Gradskog društva Split, Kliničkog bolničkog centra Split, Zavoda za hitnu medicinu SDŽ razmatrali „Mjere zaštite i spašavanja u nepovoljnim vremenskim uvjetima 2016./ 2017. godine“.

Tom prigodom predstavnici svih službi su dali ocjenu stanja spremnosti za reagiranje i otklanjanje posljedica iznenadnog događaja uslijed nastanka nepovoljnih hidroloških i meteoroloških uvjeta u zimskom periodu koji mogu dovesti do prekida cestovnog prometa, izolacije naselja ili pojedinih dijelova naselja.

Prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu i Odluci o komunalnom redu Grada Splita, u slučaju snježne nepogode za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz svoje zgrade odgovorni su vlasnici zgrada, odnosno vlasnici i korisnici stanova i poslovnih prostorija, s kolodvora, javnih parkirališta, tržnica na malo, športskih objekata i sličnih prostora odgovorne su fizičke i pravne osobe koje upravljaju tim površinama, odnosno koje obavljaju poslovnu djelatnost. Uz kioske, pokretne naprave i druge predmete na javnim površinama postavljene temeljem  odobrenja nadležnog tijela odgovorne su fizičke i pravne osobe koje su nositelji zakupa odnosno korisnici odobrenja za korištenje.


Molimo vas da sukladno uređivačkoj politici vaše medijske kuće javnost upoznate s ovom informacijom.


URED GRADA

Print

 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba